Τουρκία: Ισχυρή έκρηξη σε όχημα έξω από Πανεπιστήμιο -Νεκροί και τραυματίες

Σύμφωνα με πληροφορίες από την έκρηξη υπάρχουν πάρα πολλοί τραυματίες, ενώ το Reuters, επικαλούμενο πηγή ασφαλείας, κάνει λόγο για νεκρούς. Την πληροφορία επιβεβαιώνουν και νοσοκομειακές πηγές κάνοντας λόγο για κάποιους νεκρούς και τραυματίες, ενώ το ΑFP μεταδίδει ότι σύμφωνα με τον Στρατό οι νεκροί είναι τουλάχιστον 13 και οι τραυματίες, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και πολίτες, τουλάχιστον 48.

Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι το λεωφορείο μετέφερε στρατιώτες που έβγαιναν σε άδεια και για αυτό το λόγο αποτέλεσε στόχο. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η έκρηξη συνέβη όταν το λεωφορείο πέρασε δίπλα από όχημα, που ήταν φορτωμένο με εκρηκτικά.

Η έκρηξη σημειώθηκε στην περιοχή του πανεπιστημίου «Erciyes». Οι πρώτες φωτογραφίες από το σημείο δείχνουν το λεωφορείο κατεστραμμένο ολοσχερώς, ενώ μέσα σε λίγα λεπτά έσπευσαν στο σημείο ασθενοφόρα.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Βεγίσι Καϊνάκ, είπε ότι η επίθεση είχε στόχο λεωφορείο που μετέφερε στρατιώτες και ότι η επίθεση μοιάζει πολύ με αυτή στο στάδιο της Μπεσίκτας την περασμένη εβδομάδα.

Το νέο χτύπημα έγινε μία εβδομάδα μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση έξω από το γήπεδο της Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη, κατά την οποία σκοτώθηκαν 44 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 150.

iefimerida.gr