«Το αλάτι της γης»: Αφιέρωμα στην μουσικοχορευτική παράδοση του Συρράκου

Την Κυριακή, στις 5 του μήνα, η εκπομπή «το αλάτι της γης», μία από τις πιο αξιόλογες στο χώρο της παράδοσης, πρόβαλε την πλούσια μουσικοχορευτική παράδοση του Συρράκου, μέσα από την κρατική τηλεόραση και την ΕΡΤ-1.

Η καταγραφή ήταν αποτέλεσμα συνεχούς προσπάθειας των Συνδέσμων Συρρακιωτών, μέσα στα πλαίσια του βασικού τους στόχου, για τη διάσωση και μεταλαμπάδευση της μουσικοχορευτικής μας κληρονομιάς και των πολιτισμικών αξιών του Συρράκου στις νεότερες γενιές.

Ευχαριστούμε τον κ. Λάμπρο Λιάβα, υπεύθυνο της εκπομπής, τους μουσικούς μας που προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς, και ιδίως τον Κώστα Γεροδήμο και Βασίλη Μπακαγιάννη, πάντα πιστούς στο ηχόχρωμα του Συρράκου, τον κ. Ηλία Δήμα, συντονιστή των χορευτών, καθώς και τους εκπροσώπους των φορέων του Συρράκου που συνέβαλαν τα μέγιστα στην επιτυχία αυτής της εκδήλωσης. Θερμά συγχαρητήρια όμως αξίζουν οι χορευτές του Συρράκου, οι πρωταγωνιστές αυτής της εκδήλωσης, που, ξεδιπλώνοντας τις χορευτικές τους ικανότητες με ταπεινότητα και με απόλυτο σεβασμό στα βήματα και στο ύφος της πατρογονικής τους παράδοσης, συνέβαλαν στην επιτυχή παρουσίαση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Από το Δ.Σ 
Συνδέσμου Συρρακιωτών Ιωαννίνων