Το Θέατρο Κύκλος ξεκινά τη νέα του παιδική παράσταση «Κουρδισμένοι» της Στέλλας Μιχαηλίδου

Με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό το Σάββατο στις 30 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η έναρξη των παραστάσεών μας οι οποίες θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο στις 18:00 και κάθε Κυριακή στις 11:30 μέχρι τις 28 Απριλίου στην Αραβαντινού 14.

Το έργο μας «Κουρδισμένοι», για το οποίο έχουμε την τιμή να κάνουμε το πρώτο πανελλήνιο ανέβασμα, είναι ένα σύγχρονο παραμύθι που απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών αλλά και ενήλικες που έχουν το θάρρος να έρθουν αντιμέτωποι με μεγάλες αλήθειες που ίσως έχουν ξεχάσει!

Λίγα λόγια για το έργο,
Ο βασιλιάς Αμπντού, με τη βοήθεια ενός μαγικού κλειδιού “κουρδίζει” τους υπηκόους του ελέγχοντας τις κινήσεις και τα συναισθήματά τους. Οι κουρδισμένοι άνθρωποι μοιάζουν με μηχανές. Μιλάνε, τρέχουν, γελάνε, μουτρώνουν, χωρίς να ξέρουν το γιατί… Νομίζουν ότι είναι ελεύθεροι, αλλά στην πραγματικότητα κάθε σκέψη, κάθε συναίσθημα, κάθε τους ενέργεια είναι κατευθυνόμενη. Οι μόνοι που μπορούν ακόμη και ξεφεύγουν είναι τα παιδιά! Και αυτά, το πολύ μέχρι να γίνουν δεκατεσσάρων γιατί μετά…..
Έτσι, αποφασίζουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους πριν μεταμορφωθούν και αυτά σε μηχανές. Η Φανή και ο Πέτρος αποφασίζουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να κλέψουν το μαγικό κλειδί που το φυλάει ο Κέρβερος, το μυθικό τέρας με τα τρία κεφάλια που δεν κοιμάται ποτέ. Σύμμαχοί τους σε αυτό το φοβερό ταξίδι ένας Τρελός , ένας Γάτος κι ένα νανούρισμα.
Θα καταφέρουν να περάσουν τις δύσκολες δοκιμασίες; Να κλέψουν από τον Κέρβερο το μαγικό κλειδί και να ελευθερώσουν τους μεγάλους από το κούρδισμα δίνοντάς τους την ευκαιρία να ξαναγίνουν Άνθρωποι;
Ένα έργο που υμνεί την ομορφιά της απλότητας, την άδολη αγάπη, την αξία του να μάχεσαι για όσα πιστεύεις και όσους αγαπάς. Ένα έργο που στοχεύει να προβληματίσει τα παιδιά και να τα ευαισθητοποιήσει όσον αφορά την ατομική ευθύνη απέναντι στην κοινωνία και τον κόσμο μακριά από τα κλασικά πρότυπα του «ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα».

Συντελεστές:
Κείμενο: Στέλλα Μιχαηλίδου
Σκηνοθεσία: Πέτρος Χριστακόπουλος
Πρωτότυπη Μουσική: Γιάννης Γαλίτης
Σκηνικά: Άννα Παρίση
Χορογραφίες: Χαριτίνη Κούκου
Ενδυματολογία: Μίνα Παππά
Σχεδιασμός Φωτισμού: Πέτρος Χριστακόπουλος
Χειρισμός ήχου και φωτισμού: Νικηφόρος Τσίλης
Σχεδιασμός Αφίσας: illume graphic design Στέφανι Χρυσιβιτσινού
Φωτογράφιση: Νίκος Ρούσσης
Παραγωγή: Θέατρο Κύκλος

Παίζουν: Μιχάλης Γκοργκούλης, Λένα Σοκορέλη, Γιάννης Παπαγεωργίου, Μίνα Παππά, Πέτρος Χριστακόπουλος

Τιμή εισιτηρίου: 10€
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6979139705 & 2651181480