Το “Θερινό Μαντείο” ξεκίνησε!

Ο Κωνσταντίνος Θωμαΐδης είναι αριστούχος απόφοιτος του Τμήματος Θεάτρου του ΑΠΘ (κατεύθυνση Υποκριτικής) και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο σωματικό θέατρο και διδακτορική έρευνα στη διαπολιτισμική εκπαίδευση της φωνής (Royal Holloway University of London). Έχει εκπαιδευτεί στο Ινστιτούτο Γκροτόφσκι, τους Gardzienice και τους Piesn Kozla (Πολωνία), καθώς και στην τεχνική σύνδεσης ακροβατικής χορογραφίας και οπερατικής φωνής Integrative Performance Practice (Λονδίνο και Νέα Υόρκη).

Έχει διδάξει φωνή, μεταξύ άλλων, στην Εσθονική Ακαδημία Μουσικής και Θεάτρου του Ταλίν, την Νορβηγική Ακαδημία Θεατρικών Τεχνών, την Royal Central School of Speech and Drama, και τα Πανεπιστήμιου του Λονδίνου, του Winchester, του Portsmouth και του Plymouth.
Στη διεθνή βιβλιογραφία, θεωρείται ιδρυτής των διεπιστημονικών φωνητικών σπουδών και της καλλιτεχνικής έρευνας (practice-as-research) στη φωνή. Είναι υποψήφιος για το βραβείο νέου ερευνητή του θεατρολογικού συνδέσμου του Ηνωμένου Βασιλείου (TaPRA) για το 2019. Έχει επιμεληθεί τους τόμους Time and Performer Training (Routledge 2017) και Voice Studies (Routledge 2015), καθώς και τα τεύχη ‘Voicing Belonging: Traditional Singing in a Globalized World’ (Intellect 2017) και ‘What is New in Voice Training?’ (Routledge 2019). Το βιβλίο του Theatre & Voice κυκλοφορεί από την Palgrave Macmillan (2017). Ίδρυσε κι επιμελείται, με τον Ben Macpherson, το επιστημονικό περιοδικό Interdisciplinary Voice Studies και τη σειρά βιβλίων Routledge Voice Studies.