Τρείς λαλούν και δυο χορεύουν

Ο ακατονόμαστος απεργός πείνας είναι τρομοκράτης/εκτελεστής 11 ανθρώπων. Καταδικάστηκε τελεσίδικα για τα εγκλήματα του και εκτίει την ποινή που ορθότατα του επέβαλλε η δικαιοσύνη. Τέλος.

Δεν είναι βέβαια ούτε ο αμετανόητος πραξικοπηματίας Παττακός που ενώ καταδικάστηκε και φυλακίστηκε για εσχάτη προδοσία και ήταν υπεύθυνος για τις δολοφονίες, τα βασανιστήρια και τη διά βίου αναπηρία από αυτά χιλιάδων αντιφρονούντων της 7ετίας η κυβέρνηση του μπαμπά Μητσοτάκη αποφυλάκισε το 1990 για λόγους “υγείας” και ο οποίος πέθανε σπίτι του το 2016 καθώς προφανώς ήταν πολύ “άρρωστος” ο άνθρωπος. Ούτε ο Καλαμπόκας της ΟΝΝΕΔ είναι φυσικά, που σκότωσε με σιδηρολοστό τον καθηγητή Νίκο Τεμπονέρα το ’91 και βγήκε στα 7 χρόνια και ο μπαμπάς Μητσοτάκης, όπως λέγεται ανεπίσημα, επίσης έκανε διευθυντή Τράπεζας. Ούτε φυσικά ο ειδικός φρουρός Κορκονέας που δολοφόνησε εν ψυχρώ 15χρονο παιδί το 2008 και σήμερα είναι ακόμα εννοείται αμετανόητος, ελεύθερος και απλά επίτροπος σε κάποια εκκλησία.

Όλα αυτά είναι καλά και άγια και οι δημοκρατίες επιβάλλουν ποινές και δείχνουν και επιείκεια και έτσι πρέπει να είναι γιατί αυτό επιβάλλει ο νομικός πολιτισμός και το κράτος δικαίου και ο ευρωπαϊκός πολιτικός πολιτισμός και λοιπά και λοιπά και λοιπά. Δεν είναι λοιπόν αυτό το πρόβλημα. Τουλάχιστον όχι τόσο. Το πρόβλημα είναι τα δύο μέτρα και τα δύο σταθμά διαχρονικά και φωτογραφικά. Το πρόβλημα είναι η ανυπαρξία απόδοσης δικαιοσύνης στην πράξη. Το πρόβλημα είναι η κατευθυνόμενη διαστρέβλωση γεγονότων από την ίδια την κυβέρνηση. Το πρόβλημα είναι τα συνεχή ψεύδη της κυβέρνησης. Και το κυριότερο πρόβλημα απ’όλα είναι η παντελής άγνοια στοιχειωδών κανόνων κράτους δικαίου από μερίδα των πολιτών.

Στο μάθημα της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής στο σχολείο, αυτό το υποτυπώδες πρώτο μέσο επαφής του αυριανού πολίτη με την ουσία του πολιτεύματος, δυστυχώς πολλοί προφανώς απουσίαζαν την ώρα της παράδοσης του ή δεν το παρακολούθησαν ποτέ τους ή οι καθηγητές τους δεν έδωσαν την απαιτούμενη προσοχή. Ο ακατονόμαστος και καταδικασμένος 11 φορές νομίζω ισόβια δολοφόνος και απεργός πείνας θα πεθάνει επειδή αυτό επέλεξε, όχι ο ίδιος, αλλά η κοινοβουλευτική χούντα που κυβερνά ελέω μπουκωμένων από τη λίστα Κούλη-Πέτσα με δημόσιο χρήμα κυρίαρχων ΜΜΕ καθώς αυτή είναι που παραβιάζει τον δικό της νόμο υπογράφοντας την επαναφορά ουσιαστικά της θανατικής ποινής συγκεκριμένα και φωτογραφικά.

Είναι επιλογή αυτής της κυβέρνησης λοιπόν και να παραβιάζει τον δικό της νόμο και να ψεύδεται επισήμως για αυτό και να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και να επιχειρεί στρεψοδικία και να χειραγωγεί συνειδήσεις και να πετάει λάσπη παντού. Και όλα αυτά την καθιστούν αυτό που είναι. Ξέρετε πώς λέγεται.