Τρείς λαλούν και δυό χορεύουν! Η νέα καυτή στήλη του epirusnow.gr

3η ημέρα κυβέρνησης Μητσοτάκη (aka Κούλη) και έχουμε ήδη τα εξής δεδομένα:

 

Θεσμοί Vol.1: Με μιά κίνηση αλά Ερντογάν (ή Μαδούρο αν προτιμάτε), ο Κούλης έγινε ο ίδιος αυτοπροσώπως με μεταμεσονύχτιο Προεδρικό Διάταγμα ταυτόχρονα επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), της ΕΡΤ αλλά και του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ).

 

Θεσμοί Vol.2: 4,5 χρόνια τώρα άπαντες διερρύγνυαν τα ιμάτια τους από τον θεσμικά “επικίνδυνο” δρόμο που είχε επιλέξει η “αναρχοκομμουνιστική” (!!!) κυβέρνηση Τσίπρα με την συνεργασία (και μάλιστα αμισθί) της πρώην επικεφαλής του Αρείου Πάγου και πρώην υπηρεσιακού ΠΘ κ.Θάνου ώς προϊσταμένης του νομικού Γραφείου της Γ.Γ. του ΠΘ Τσίπρα λίγο μετά την συνταξιοδότησή της από το Δικαστικό Σώμα. Σήμερα ο νέος ΠΘ Κ. Μητσοτάκης διορίζει Υφυπουργό Δικαιοσύνης τον μόλις πρίν λίγες μέρες συνταξιοδοτηθέντα πρώην Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Κράνη και φυσικά για όλους τους “διαπρεπείς” και “έγκριτους” νομικούς, συνταγματολόγους και δημοσιολόγους είναι απλώς Τετάρτη αυτή τη φορά.

 

Θεσμοί Vol.3: Στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μεταφέρονται οι Φυλακές, τα Νοσοκομεία Φυλακών, η κεντρική αποθήκη υλικού φυλακών, οι υπηρεσίες επιμελητών ανηλίκων, τα ιδρύματα ανηλίκων, οι κοινωνικές υπηρεσίες, τα hot spot και τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών (Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής τέλος), μία κίνηση εντελώς πέρα και έξω από ό,τι ισχύει στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε..

 

Υπουργικό Συμβούλιο: Με το καλημέρα ο νέος ΠΘ πιάστηκε στη πράξη ανακόλουθος (ψεύτης με άλλα λόγια) καθώς ενώ προεκλογικά διαβεβαίωνε σε όλους τους τόνους ότι θα διαμορφώσει μικρό και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα – για υπουργικό συμβούλιο μας έλεγε 15 ατόμων – διαθέτει αισίως το πιό ευρύ υπουργικό συμβούλιο που μπορώ να θυμηθώ, υπουργικό συμβούλιο 51 ατόμων – ζωή νά ‘χουν – για να μή πιάσουμε κάν τον αριθμό ρεκόρ καθώς φαίνεται των μετακλητών.

 

Αριστεία: Κλασικό δείγμα μάλλον του τί εννοούσαν πραγματικά οι άνθρωποι της ΝΔ όταν μιλούσαν με σθένος περί “αριστείας” φαντάζομαι πως αποτελεί και το ότι για παράδειγμα στη θέση του Χουλιαράκη – Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, διδακτορικό από το Warwick, υποδειγματική εκτέλεση προϋπολογισμών επί 4 χρόνια – αναλαμβάνει ο κ. Βεσυρόπουλος, εφοριακός ΔΟΥ Ημαθίας και απόφοιτος ΤΕΙ Λογιστικής Λάρισας όπως μας πληροφορεί με αριστοτεχνικό επικοινωνιακά είναι η αλήθεια τρόπο το βιογραφικό του.

 

Οικογενειοκρατία: Μεγάλο σόϊ σίγουρα το σόϊ Μητσοτάκη και πώς να τους βολέψεις όλους κάπου, αλλά φυσικά δεν ανησυχούμε καθώς πάντα η οικογένεια Μητσοτάκη βρίσκει τον τρόπο. Ο κρατικοδίαιτος αντικρατισμός να ‘ναι καλά και εμείς που τον χρηματοδοτούμε. Έτσι λοιπόν η νέα κυβέρνηση Κούλη διαθέτει ώς δεξί χέρι/προσωπάρχη του νέου ΠΘ τον ανιψιό του, τον Γρηγόρη Δημητριάδη ενώ διαθέτει επίσης Υφυπουργό Εξωτερικών, τον Αντώνη Διαματάρη, ο οποίος όταν δεν διαφημίζει με πληρωμένη καταχώρηση την χούντα των συνταγματαρχών στην εφημερίδα της ομογένειας τον Εθνικό Κήρυκα, διατηρεί σύμφωνα με δημοσιεύματα απλά την ιδιότητα του ξαδέρφου του ΠΘ ώς σύζυγος της εξαδέρφης του.

 

Ήθος: Το άτυπο γραφείο Τύπου της νέας κυβέρνησης της Ε.Ρ.Ε. – συγνώμη της ΝΔ ήθελα να πώ – μας πληροφόρησε ότι “μύριζε τσιγαρίλα” το Μαξίμου, ενώ υπήρχαν λέει “κλειστά δωμάτια” των οποίων τα κλειδιά αγνοούνταν (!!). Ταυτόχρονα ο “ογκόλιθος” της δημοσιολογίας, Μπάμπης Παπαδημητρίου που με την ιδιότητα του “δημοσιογράφου” έμπαινε καθημερινά για πολλά χρόνια ώς “έγκριτος” και “ανεξάρτητος” γκουρού επί των οικονομικών στα σπίτια συνταξιούχων (που ψηφίζουν ΝΔ-ΚΙΝΑΛ Α.Ε. και τον κατέστησαν μόλις βουλευτή ΝΔ), με αφορμή δημοσιεύματα του ξένου Τύπου που αναφέρονται κάθε άλλο παρά κολακευτικά για τον νέο ΠΘ (petit Koulis) μας πληροφορεί ούτε λίγο, ούτε πολύ πως από τούδε και στο εξής όποιος εντός ή εκτός συνόρων τολμά να αμφισβητεί την “αυθεντία” Κυριάκου Μητσοτάκη (aka Κούλη) θα απαξιώνεται αυτομάτως με ό,τι πιό στερεοτυπικά γελοίο στο άκρως επικίνδυνο και εντελώς σαλεμένο μυαλό μιάς σημαντικής μερίδας της εγχώριας νεοφιλελέ ακροδεξιάς αντίληψης, κάνοντας λόγο για “πλέμπα δημοσιογράφων – ανταποκριτών οι οποίοι έγλειφαν τα παπούτσια των Συριζαίων στα γεμάτα καπνό -χασισοκαπνό κιόλας- γραφεία μέσα στο Μαξίμου και έγραφαν μετά ό,τι τους άφηνε το θολωμένο από το χασίσι μυαλό τους”. Λαμπρά!!!

 

Οικονομία: Ενώ πρίν 1-2-3 μήνες όλα τα φιλοΝΔ/ΚΙΝΑΛ ΜΜΕ μας πληροφορούσαν πως οι αγορές, ένεκα της προσμονής της έλευσης Μητσοτάκη στην εξουσία, πήγαιναν με χίλια την Ελληνική Οικονομία και τα επιτόκια δανεισμού έπεφταν συνεχώς, το Χρηματιστήριο ανέβαινε και όλα βαίνουν καλώς εν ολίγοις επειδή έρχεται ο Κούλης, αίφνης βλέπουμε πως αμέσως μετά την ανάληψη καθηκόντων της νέας κυβέρνησης το Χρηματιστήριο χάνει σε 2 μέρες 3,3 δίς ευρώ και τα ίδια φιλοΝΔ/ΚΙΝΑΛ ΜΜΕ μας πληροφορούν πως και γι’αυτό φταίει ο Τσίπρας (!!!). Εκπληκτικό. Μετά δεν χρειάζεται να απορεί κανείς γιατί στην Ελλάδα ψηφίζεται κάποιος που πουλά ιδιόχειρες επιστολές του Ιησού. Όλα έχουν την λογική τους εξήγηση.

 

Καθωσπρεπισμός: Η νέα κυβέρνηση Κούλη πουλάει στους οπαδούς-πελάτες της σε τεράστιες δόσεις το πάλαι ποτέ χουντικό “Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια” και “Ελλάς, Ελλήνων Χριστιανών” μεταξύ άλλων που είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την τελευταία 3ετία όπως για παράδειγμα την εμπορία Πατριδολαγνείας με όχημα τη Συμφωνία των Πρεσπών και με όλα τα παρελκόμενά της. Με την ευκαιρία της ορκομωσίας της νέας κυβέρνησης λοιπόν “θαυμάσαμε” την προσήλωση στην αξία της οικογένειας, στον θεσμό της Ελλαδικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, στην αξία της καθώς πρέπει αμφίεσης με τη σωστή γραβάτα και όλα τα νεοσυντηρητικά κλισέ που έλκουν την καταγωγή τους απευθείας από τη δεκαετία του ’50. Επιτέλους, ξανά στις οθόνες μας μια κυβέρνηση με τις γραβάτες τις, τις “στεφανωμένες” γυναίκες τις με παπά και με κουμπάρο, τα βαφτισμένα τις παιδιά, μακριά από άθεους σταλινομαδούρους εθνομηδενιστές κατσαπλιάδες. Επιτέλους, μια κυβέρνηση που δίνει θρησκευτικό όρκο όπως συμβαίνει σε όλα τα υπόλοιπα σύγχρονα και δημοκρατικά ευρωπαικά κράτη, όπως για παράδειγμα στη Σαουδική Αραβία. Όχι;

 

Και είς ανώτερα.