Τριήμερη εκδρομή σε Αδριανούπολη και Έβρο ο ΠΗΓΑΣΟΣ

Τριήμερη εκδρομή στην Αδριανούπολη Τουρκίας, αλλά και στον ακριτικό Έβρο διοργάνωσε με επιτυχία το τριήμερο 19-21 Απριλίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΠΗΓΑΣΟΣ, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Νέας Βύσσας και την Πρόεδρο Ελένη Μπαχαρίδου, αλλά και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο, που απλόχερα μας προσέφερε την εξαιρετική εβρίτικη φιλοξενία, με ξενάγηση στην Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης, το Μουσείο των Καραθεοδωρή και στο Παρατηρητήριο Βύσσας, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Α.Μ.Θ κ.Φανή Μπαχαρίδου, αλλά και ένα κέρασμα με το παραδοσιακό μαλεμπί που παρασκεύασαν και προσέφεραν στα μέλη και τους φίλους μας ο Σύλλογος Εθελοντών Νέας Βύσσας, καθώς και αναμνηστικά που μας έδωσαν. Μας συγκίνησε βαθύτατα η αγάπη που δέχθήκαμε.

Το ταξίδι επίσης περιελάμβανε περιήγηση σε Καβάλα, που μας έκανε η πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Καβάλας κ.Σπυριδουλα Τσιάπα,  Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα, Σουφλί, όπου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και ξενάγηση στο εξαιρετικό Μουσείο Τέχνης Μεταξιού, της  οικογένειας Τσακίρη σηροτρόφων 5ης γενιάς και φυσικά στην Αδριανούπολη Τουρκίας, όπου επισκεφθήκαμε τα τζαμιά Σελιμιγιέ και Εσκί Όλου, το Δημαρχείο, τις σκεπαστές αγορές, τον πεζόδρομο Saraclar και πολλά άλλα, ενώ γευτήκαμε παραδοσιακά ανατολίτικα πιάτα. Επισκεφθήκαμε επίσης το Κάραγατς, την παλιά Ορεστιάδα απ’ όπου ξεριζώθηκαν οι Έλληνες με τη συνθήκη της Λωζάνης και ίδρυσαν τη νέα Ορεστιάδα, τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό του Όριαν Εξπρές και το μοναδικό Μουσείο Υγείας της Αδριανούπολης με κέρινα ομοιώματα που αναπαριστούν θεραπείες και ιατρική πρακτική των Οθωμανών καθώς και σκηνές και επαγγέλματα προηγούμενων αιώνων. Το ταξίδι επίσης περιελάμβανε γλέντι με παραδοσιακή εβρίτικη μουσική, αλλά και ηπειρωτικά ακούσματα στην Λεπτή Ορεστιάδας.

Μοναδική η φιλοξενία από τα αδέρφια μας τους Εβρίτες. Μοναδική η εμπειρία μας, σε ένα υπέροχο ταξίδι που σίγουρα θα επαναλάβουμε στο άμεσο μέλλον και συστήνουμε ανεπιφύλακτα σε όσους θέλουν να το πραγματοποιήσουν.

Για μια φορά ακόμη ευχαριστούμε τα μέλη και τους φίλους μας που εμπιστεύονται τον ΠΗΓΑΣΟ και προσέρχονται στις εκδρομές που διοργανώνουμε, γιατί εκείνοι είναι η δύναμη και τα φτερά του Πήγασου.