Φονικός σεισμός 7,1 Ρίχτερ στο Μεξικό

Τουλάχιστον 217 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του ισχυρού σεισμού 7,1 βαθμών ο οποίος έπληξε το κεντρικό Μεξικό την Τρίτη, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του επικεφαλής της πολιτικής προστασίας της χώρας.

Προηγουμένως, η πολιτική προστασία σε ενημέρωσή της έκανε λόγο για 248 νεκρούς, ο αριθμός αυτός όμως στη συνέχεια αναθεωρήθηκε προς τα κάτω δίνοντας ελπίδες ότι λιγότεροι τελικά άνθρωποι σκοτώθηκαν από τα φονικά Ρίχτερ.

Όπως ενημέρωσε σε αρχικό του tweet ο επικεφαλής της πολιτικής προστασίας Λούις Φελίπε Πουέντε οι νεκροί συνολικά ήταν 216, στη συνέχεια όμως πρόσθεσε ένα ακόμα άτομο που έχασε τη ζωή του στη νοτιοδυτική πολιτεία Γκερέρο. Ετσι, και σύμφωνα με τον ίδιο, οι νεκροί στην πόλη του Μεξικού είναι 86, 71 στην πολιτεία Μορέλος, 43 στην Πουέμπλα, 12 στην Εντομέχ, 4 στην Γκερέρο και ένας στην Οαχάκα.

Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών Μιγκέλ Άνχελ Οσόριο είχε δηλώσει στο τηλεοπτικό δίκτυο Televisa ότι οι νεκροί ήταν 224, ανάμεσά τους 21 παιδιά που βρίσκονταν μέσα στο σχολείο τους που κατάρρευσε στην πρωτεύουσα.

Ο σεισμός προκάλεσε την κατάρρευση δεκάδων κτιρίων, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 44 στην πυκνοκατοικημένη πρωτεύουσα, όπου σωστικά συνεργεία αναζητούν επιζώντες στα συντρίμμια. Χιλιάδες πολίτες βγήκαν πανικόβλητοι στους δρόμους. Εκατομμύρια πολίτες δεν έχουν ηλεκτροδότηση μετά τη σεισμική δόνηση, που σημειώθηκε στις 13:14 τοπική ώρα (21:14 ώρα Ελλάδας), σε μια περιοχή στα όρια των Πολιτειών Πουέμπλα και Μορέλος, σε βάθος 51 χλμ., σύμφωνα με το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS).