Φώφη Γεννηματά: Χιλιάδες κόσμου στο τελευταίο «αντίο»

Η Φώφη Γεννηματά στην τελευταία της κατοικία / Φωτογραφία: Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Με συγκίνηση και χειροκροτήματα το τελευταίο «αντίο» στη Φώφη Γεννηματά, τη σορό της οποίας συνόδευσαν χιλιάδες κόσμου στην τελευταία της κατοικία στο Α’ Νεκροταφείο, στον ίδιο χώρο που είχε ταφεί και ο πατέρας της, Γιώργος Γεννηματάς.

Το πένθος ήταν όντως εθνικό και η συγκίνηση έκδηλη σε εκπροσώπους όλων των κομμάτων, στην πολιτική και πολιτειακή ηγεσία και στον απλό κόσμο.

Πλήθος κόσμου, τα παιδιά, ο σύζυγός της, η αδελφή της, για λίγα μέτρα και ο πρωθυπουργός ακολούθησαν τη σορό της Φώφης Γεννηματά στην πομπή από τη Μητρόπολη προς το Α’ Νεκροταφείο.

Την ώρα της μεταφοράς του φερέτρου από το παρεκκλήσι στον Μητροπολιτικό Ναό για την εξόδιο ακολουθία, πλήθος κόσμου χειροκροτούσε, πετούσε τριαντάφυλλα και φώναζε «αθάνατη!».

Η σορός της Φώφης Γεννηματά ετάφη λίγο μετά τις 16:30 στο Α’ Νεκροταφείο, ενώ είχε προηγηθεί το λαϊκό προσκύνημα και η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών. <p>Πηγή: <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr”>iefimerida.gr</a> – <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr/politiki/fofi-gennimata-teleytaio-antio-me-hiliades-kosmoy-tragikes-figoyres-ta-paidia”>Φώφη Γεννηματά: Χιλιάδες κόσμου στο τελευταίο «αντίο» -Τραγικές φιγούρες τα παιδιά της </a></p>