Χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας ενέκρινε το συμβούλιο ασφάλειας του Ισραήλ

Χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας ενέκρινε νωρίτερα το μεσημέρι το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ισραήλ.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου πολιτικής ασφάλειας έθεσε σαν πρωταρχικό στόχο του στρατού του Ισραήλ την πλήρη εκκαθάριση των εδαφών της χώρας από τους ένοπλους της Χαμάς.

«Από σήμερα το πρωί, το κράτος του Ισραήλ βρίσκεται σε πόλεμο. Ο πρώτος μας στόχος είναι πρώτα απ’ όλα να καθαρίσουμε την περιοχή από τις εχθρικές δυνάμεις που έχουν διεισδύσει και να αποκαταστήσουμε την ασφάλεια και την ειρήνη στους οικισμούς που δέχθηκαν επίθεση» είπε στους συνομιλητές του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

 

Σύμφωνα με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, «ο δεύτερος στόχος, ταυτόχρονα, είναι να απαιτήσουμε από τον εχθρό να πληρώσει ένα τεράστιο τίμημα για όσα έχει κάνει ως τώρα. Ο τρίτος στόχος είναι να οχυρωθούν άλλα πεδία, ώστε κανείς να μην τολμήσει και κάνει το λάθος να μπει σε αυτόν τον πόλεμο».

 

Ο Νετανιάχου τόνισε ότι «στον πόλεμο, πρέπει κανείς να διατηρεί την ψυχραιμία του. Καλώ όλους τους πολίτες του Ισραήλ να ενωθούν, προκειμένου να πετύχουμε τον ύψιστο στόχο μας, τη νίκη στον πόλεμο».

Χαμάς: Στόχος μας είναι η ελευθερία

 

Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής επικεφαλής της Χαμάς δήλωσε ότι η ομάδα του δίνει μάχη για την ελευθερία. «Δεν πρόκειται για μια επιχείρηση hit-and-run, ξεκινήσαμε μια ολοκληρωτική μάχη. Αναμένουμε ότι οι μάχες θα συνεχιστούν και το μέτωπο της μάχης θα επεκταθεί. Έχουμε έναν πρωταρχικό στόχο: την ελευθερία μας και την ελευθερία των ιερών μας τόπων», δήλωσε στο Al Jazeera. «Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να ανταμειφθούμε με τη νίκη, την ελευθερία και την ανεξαρτησία, πρόσθεσε.

 

Παράλληλα, τόνισε ότι η ομάδα του είναι έτοιμη για το «χειρότερο σενάριο». «Όλα τα σενάρια είναι πλέον πιθανά και είμαστε έτοιμοι για μια ισραηλινή χερσαία εισβολή».<p>Πηγή: <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr”>iefimerida.gr</a> – <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr/kosmos/hersaia-epiheirisi-lorida-gazas-enekrine-symboylio-asfaleias-israil”>Χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας ενέκρινε το συμβούλιο ασφάλειας του Ισραήλ -Live όλες οι εξελίξεις – iefimerida.gr</a></p>