Ώρα μηδέν στη Γάζα: Λήγει στις 8 το τελεσίγραφο του Ισραήλ

Κατά χιλιάδες αφήνουν πίσω τη ζωή τους οι Παλαιστίνιοι στη βόρεια Γάζα, μετά το τελεσίγραφο των στρατιωτικών δυνάμεων του Ισραήλ που λήγει στις 20:00 για εκκένωση της περιοχής, που ελέγχεται από τη Χαμάς .

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε προ ολίγου ότι «προτρέπει τους Παλαιστίνιους να εγκαταλείψουν τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας έως τις 8 το βράδυ».

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, ο Avichay Adraee, δήλωσε ότι οι Παλαιστίνιοι έχουν προθεσμία μέχρι τις 8 μ.μ. να κινηθούν νότια του Ουάντι Γάζα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο στρατός προετοιμάζεται για μια μαζική επιχείρηση στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

«Αν ανησυχείτε για τον εαυτό σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα, θα πρέπει να κατευθυνθείτε νότια σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Να είστε βέβαιοι ότι οι ηγέτες της Χαμάς ενδιαφέρονται μόνο για την προστασία του εαυτού τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Adraee.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ειδοποίησαν τους Παλαιστίνιους τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ότι είχαν 24 ώρες για να απομακρυνθούν.<p>Πηγή: <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr”>iefimerida.gr</a> – <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr/kosmos/ekkenosi-gaza-palaistinioi-telesigrafo-israil”>Ώρα μηδέν στη Γάζα: Λήγει στις 8 το τελεσίγραφο του Ισραήλ -Συγκλονιστικές εικόνες από την εκκένωση – iefimerida.gr</a></p>