21-6-…..

Δεν είμαι φίλος των κάθε λογής επετείων , απλά λόγω της ομαδικής φύσης του παρόντος εγχειρήματος ας αφήσω για λίγο την ιχνηλάτιση των Έργων και των Ημερών μας και ας πω και ‘γω δυο κουβέντες για το epirusnow.gr .
Για να μην αναλωνόμαστε σε κατσιασμένες εξυπνάδες περί ταξιδιών και Καβαφικών Ιθάκεων και μωρών στα πρώτα τους βήματα , θα κάνουμε μια σύντομη κουβέντα για τα συμπεράσματα που εξήγαγα αυτόν το χρόνο και θα σας αφήσω στην ησυχία σας . Απλά μια προειδοποίηση , μπορεί αυτά που θα διαβάσετε να μη σας αρέσουν .
Για να έχουμε καθαρές εξηγήσεις , οφείλετε να γνωρίζετε πως η συγκεκριμένη προσπάθεια είναι μη κερδοσκοπική . Όλοι έχουμε και άλλες δουλειές , δε βιοποριζόμαστε απ’τη σελίδα . Αυτό σημαίνει δυο πράγματα . Πρώτον πως είναι παιδί της αγάπης και δεύτερον πως δεν έχουμε ανάγκη για εκπτώσεις προς άγραν χορηγών πάσης φύσεως . Καμία φειδώς δεν υπήρξε ως προς το αισθητικό κομμάτι της αρχιτεκτονικής της σελίδας ( με το ανάλογο κόστος ) , ενώ αντίθετα είμαστε και παραμένουμε πολύ αυστηροί στην επιλογή της θεματολογίας . Ωραία δεν είν’ αυτά ; Για σένα που το διαβάζεις μπορεί . Για την πλειοψηφία των συμπολιτών μας απλώς αδιάφορα . Και ξέρεις γιατί ; Για τον απλό λόγο πως πρόκειται περί ηλιθίων . Ναι , μια χαρά το διάβασες και το εννοώ απολύτως . Η συντριπτική πλειοψηφιών ανθρώπων γύρω μας έχουν εκφυλιστεί τόσο που πέρα απ’τα καφενειακά αναθέματα για ό,τι δεν κουμπώνει στη χυδαία αισθητική τους , η ανάγκη για ενημέρωση εξαντλείται στο Facebook και στα αθλητικά . Άντε και στο τρακάρισμα που έγινε χτες βράδυ στην Εθνική Οδό . Αυτά τα ζωντόβολα έχουν άποψη επί παντός επιστητού , ψηφίζουν ( όχι μόνο στο survivor ) και ενώ έχουν βουλώσει μάτια και αυτιά έχουν το στόμα ορθάνοιχτο , έτοιμο για λοιδορία .
Αν αυτά σας φαίνονται υπερβολικά , σας έχω και χειρότερα . Τις πρώτες μέρες της σελίδας είχαμε στείλει Mail στα γραφεία όλων των κομμάτων , πλην του γνωστού ενός , και τους πληροφορούσαμε για το άνοιγμά μας καθώς και τη διάθεσή μας να αναπαράγουμε οποιοδήποτε νέο θεωρούν σημαντικό να μας κοινωνήσουν . Ή μάλλον , προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με όλα τα κόμματα , μιας και για παράδειγμα κάποιο απ’τα λεγόμενα κόμματα εξουσίας δεν είχε κάν Mail (!!!!) και σε κάποιο άλλο ο ” υπεύθυνος επικοινωνίας ” είναι απλά διακοσμητικό στοιχείο ! Περίμενε εσύ φίλε μου μετά να σε βγάλει απ’την κρίση ο μπαρμπα-Γιώργος απ’τη μια και ο Μήτσος ο Μπαφάκιας απ’την άλλη ! Αν δεν τα έβλεπα με τα ματάκια μου δε θα τα πίστευα ! Αλλά
θα μου πεις , όταν απευθύνονται στο παραπάνω κοινό πώς θα λειτουργούν ; Σάρξ εκ σαρκός , τα ‘χουμε ξαναπεί αυτά . Την άλλη φορά βέβαια που θα θελήσουν να μας ανακοινώσουν καμια πρωτοβουλία για start up επιχειρήσεις να μη το στείλουν στο φαξ , να το στείλουν με Τέλεξ….
Όπως προείπαμε , η οικονομική δυνατότητα του συλλογικού μας σχήματος δε μας πιέζει προς το κυνήγι της διαφήμισης . Παρ’ ολ’ αυτά , αποφασίσαμε περίπου στο τρίμηνο να ψαχτούμε και σ’αυτό το επίπεδο . Ήταν μια καθαρά συνειδητή κίνηση που αποσκοπούσε στο εξής . Θέλαμε να διαπιστώσουμε ποιές ( και πόσες ) επιχειρήσεις του τόπου μας μπορούσαν να εκτιμήσουν αυτή τη νέα προσπάθεια . Να πει ο άλλος βρε αδερφέ ” ωραία προσπάθεια ρε παιδιά , δε μπορώ να διαθέσω πολλά λεφτά αυτή τη στιγμή αλλά θα μου άρεσε να ταυτίσω την αισθητική και το όραμα της επιχείρησής μου μαζί σας “. Υπήρξαν τέτοιοι ; Μόνο εκτός Ηπείρου . Σε ηπειρώτικη ιστοσελίδα ! Οι ντόπιοι παρέπεμπαν σε υπεύθυνους μάρκετινγκ και λοιπούς κλικολάγνους , λες και οι άλλοι κατέβηκαν απ’το βουνό και δεν είχαν τέτοιους… Τέλος πάντων ..
Θα μπορούσα να γράφω με τις ώρες αλλά τέτοια μέρα ας γράψουμε και κανα θετικό . Υπάρχουν και απ’αυτά  άλλωστε . Απλά θα τα γράψουμε πιο μαζεμένα γιατί δεν είναι του γούστου μου να ευλογώ τα γένια μου . Καταρχήν δεν είναι όλα τα πράγματα βαλτωμένα , ακόμα και σ’αυτό το απλό επίπεδο επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης . Για παράδειγμα δε γίνεται να έχουμε παράπονο απ’τις αντίστοιχες υπηρεσίες της Περιφέρειας . Ή από συγκεκριμένους πολιτευτές που ξεπερνώντας κομματικές και εγκεφαλικές αγκυλώσεις φροντίζουν οι ίδιοι και τα γραφεία τους την επικοινωνία με τον κόσμο , έτσι που η δουλειά τους να μη χάνεται στους διαδρόμους της οιοσδήποτε κομματικής νομεγκλατούρας . Να είναι σίγουροι οτι όλα ζυγίζονται και εκτιμώνται .
Στη μέχρι τώρα πορεία μας είμαι ευτυχής γιατί μας τίμησαν ( και ) με την πένα τους άνθρωποι που δε γνωρίζαμε προσωπικά αλλά εκτίμησαν την προσπάθειά μας και θεώρησαν πως βρήκαν πρόσφορο έδαφος για να εκφραστούν . Τους ευχαριστώ απο καρδιάς και εννοείται πως αυτό είναι ανοιχτό κάλεσμα για οποιονδήποτε πιστεύει πως η ψυχή του θέλει ν’ακουμπήσει στην ψυχή  δίπλα του .
Τους χαιρετισμούς μου σε όλα τα αδέρφια μας που είναι μακριά μας και κυρίως στους Απόδημους Έλληνες στην Αμερική , τους ατσάλινους πυλώνες της πατρίδας που δε σταματούν ποτέ τον αγώνα και μας έχουν αγκαλιάσει με την προσοχή τους από την πρώτη μέρα που καβαλήσαμε το κύμα . Μακάρι να βοηθήσουν οι συνθήκες και να τα πούμε και απο κοντά .
Και τελευταίους φυσικά έχω αφήσει όλους εσάς που μας τιμάτε με το χρόνο και την προτίμησή σας . Αν και τα νούμερα δεν απασχολούν κανένα , είναι πραγματικά τιμή μας και καμάρι μας πως κάθε μήνα έχουμε 40% αύξηση του κοινού μας σταθερά . Είναι πέρα απ’τη χαρά το γεγονός πως το μεγάλο μας στοίχημα , οι στήλες άποψης έχουν εδώ και μήνες σταθερούς αναγνώστες . Το οτι δεν έχουμε ανοιχτά σχόλια κάτω απ’τα άρθρα δεν είναι τυχαίο . Αντί για κλικ και τρολαρίσματα και σκηνοθετημένους καβγάδες ο σκοπός είναι κάθε αναγνώστης να αναμετράται μόνος του με τα κείμενα , να τ’αφήνει να σταλάξουν μέσα του και είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί να βγαίνει κατά μια αχτίδα φωτός διαφορετικός μετά την ανάγνωση . Το οτι αυτή η προσπάθεια βρίσκει ανταπόκριση , το οτι μέρα με τη μέρα προστίθεται και νέος κόσμος σ’αυτή την παρέα μόνο σε καλό μπορεί να βγει . Αυτό το εγχείρημα θέλει να απευθυνθεί σε όσο περισσότερους γίνεται αλλά όχι σε όλους . Και το γεγονός πως αυτοί που θέλαμε να μας διαβάσουν μας εκτίμησαν απ’την αρχή , μόνο αισιόδοξους μπορεί να μας κάνει για το μέλλον . Δε θεωρώ πως ήρθαμε για να μείνουμε . Αντίθετα , ήρθαμε για να φύγουμε . Πιο πέρα και πιο πάνω . Όλοι μαζί . Και όπως θα’λεγε και ο Hunter S Thompson ” buy the ticket take the ride “…