«Φροντίζω σημαίνει αγαπώ»- Οι Μελιγγοί για την αρχαία Δωδώνη

Μια ξεχωριστή μέρα θα είναι για τα μέλη της Αδελφότητας Μελιγγιωτών και τους κατοίκους του χωριού Μελιγγοί, η Κυριακή 2 Απριλίου.

Στους Μελιγγούς, η εθελοντική ομάδα των κατοίκων του χωριού έχουν δημιουργήσει μια ιδιαίτερη σχέση με την Αρχαία Δωδώνη.  Μέλη της Αδελφότητας Μελιγγιωτών και κάτοικοι του χωριού, για 4η συνεχόμενη χρονιά θα «Φροντίσουν το Μνημείο τους».

Καθαρίζοντας σημεία του αρχαιολογικού χώρου από χόρτα, δηλώνουν την επιθυμία τους να ενεργοποιηθούν με μια συμμετοχική κίνηση φροντίδας και σύνδεσης με το μνημείο που δεσπόζει στην περιοχή της Δωδώνης και της Ηπείρου γενικότερα.

Το ραντεβού της εθελοντικής ομάδας των Μελιγγών είναι για το πρωί της Κυριακής 2 Απριλίου, στις 10:30’. Αμέσως μετά, οι ενήλικοι θα χωριστούν σε ομάδες και θα αναλάβουν τον καθαρισμό και ευπρεπισμό του Βουλευτηρίου, του Πρυτανείου και του χώρου που δεσπόζει της σκηνής του αρχαίου θεάτρου.

Η όλη δράση δεν αφορά μόνο τους ενήλικες της ομάδας, τους μεγάλους του χωριού, αλλά και τους μικρούς της παρέας, τα παιδιά του χωριού. Με παιχνίδια και ειδικές δράσεις τα παιδιά γνωρίζουν την ιστορία, τη μυθολογία και αρχαιολογία της Δωδώνης.

Φιλόλογοι και νηπιαγωγοί της παρέας θα αναλάβουν τα παιδιά, ανάλογα την ηλικία, για τις εκπαιδευτικές δράσεις που έχουν προγραμματιστεί.

«Κάθε τι που φροντίζουμε το αγαπάμε»

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6951303567