Δ. Δημητρίου: Δεν θα γίνουμε εισπράκτορες ,αλλά συμβούλοι της πολιτείας

Ιδιαίτερη τιμή για το Επιμελητήριο Ιωαννίνων ήταν η ανοιχτή συνεδρίαση της ΚΕΕΕ στα Ιωάννινα με την αφορμή του εορτασμού της συμπλήρωσης των 100 χρόνων του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων από την ίδρυση του.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων στην κεντρική του ομιλία σημείωσε ότι η μεγέθυνση της οικονομίας από μόνη δεν εγγυάται ότι η κρίση δεν θα επανέλθει ,αν δεν γίνουν οι αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές και αν η πολιτεία συνεχίζει να λειτουργεί μόνη της στην λογική ότι τα γνωρίζει όλα .
Απαιτείται και απαιτούμε τη δημιουργία ενός νέου παραγωγικού μοντέλου Βιώσιμης και Δίκαιης Ανάπτυξης ,στοχευμένο όχι άναρχο, που θα καλύψει όλα τα κενά και βέβαια θα είναι αποτέλεσμα ενός διαλόγου που θα προέρχεται από όλους .Τα Επιμελητήρια ,τους παραγωγικούς φορείς ,τις περιφέρειες ,την αυτοδιοίκηση συνολικότερα ,ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ .
Τόνισε ότι δεν είναι όλα εύκολα αλλά θα πρέπει να συνδέσουμε το πιο δυναμικό κομμάτι της οικονομίας,τον ΤΟΥΡΙΣΜΟ ,τον πιο αναπτυσσόμενο τομέα της οικονομίας ,με την ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΗ ,την αγροτική παραγωγή ,τη μεταποίηση ,την ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, να λειτουργήσει ως ατμομηχανή στην περιοχή μας να παίξει τον ρόλο που έπαιξε ο κλάδος της οικοδομής όλες τις προηγούμενες δεκαετίες.
Ο αγροδιατροφικός τομέας, βρίσκεται σε μια νέα φάση κυρίως μέσω της τεχνολογικής προόδου που εμείς για παράδειγμα λόγω του πανεπιστημίου Ιωαννίνων μπορούμε και έχουμε τη δυνατότητα να τη χρησιμοποιήσουμε περισσότερο .
Η Τεχνολογική πρόοδος είναι αυτή που θα βελτιώσει όλα τα στάδια της παραγωγής και βέβαια θα δώσει περαιτέρω ανάπτυξη στον κλάδο των επιχειρήσεων .
Στα Γιάννενα σήμερα δεν είναι λίγες εκείνες οι εταιρίες που ασχολούνται με τον κλάδο της τεχνολογίας αντίθετα ολοένα και περισσότερο έρχονται και εταιρίες του εξωτερικού κυρίως από την Γερμανία και ιδρύουν υποκαταστήματα .
Άρα μας δείχνουν αυτές οι κινήσεις τον δρόμο που πρέπει να κινηθούμε όχι μόνο στην παραπάνω διασύνδεση της αγροδιατροφής με τον Τουρισμό και την τεχνολογία αλλά μας δείχνει και τον δρόμο ότι τα Γιάννενα έχουν όλες τις δυνατότητες να πάρουν τα χαρακτηριστικά μια μικρής αρχικά silicon valley.

Ενώ κλείνοντας την ομιλία του σημείωσε ότι σχεδιάζουμε για το νέο χρόνο το Φεστιβάλ Τεχνολογίας ,το Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Οίνου. Εργαζόμαστε Στοχευμένα και μεθοδικά ,σχεδιάζουμε ,μελετούμε ,διοργανώνουμε ημερίδες ,με επιτυχία, στοχευμένες .
Δεν θα γίνουμε εισπράκτορες το είπα και παραπάνω ,εμείς όλοι, ,ρισκάραμε ,επιχειρήσαμε ,σηκωθήκαμε, πέσαμε, ξανασηκωθήκαμε και το ξέρουμε ,διεκδικούμε μόνο ένα ρόλο ,Μόνο αυτόν του πραγματικού συμβούλου της πολιτείας .