Εκλογές στον ορίζοντα-Ψηφοδέλτια στο…περίμενε

Λιγότερος απο ενας μήνας έμεινε για τις Εθνικές εκλογές και τα επιτελεία των κομμάτων βρίσκονται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για να ανακοινωθούν επιτέλους και τα ψηφοδέλτια.

Στο ΣΥΡΙΖΑ όπου σαφώς θα έχουν τις θέσεις τους οι ήδη εκλεγμένοι βουλευτές, γνωρίζουν οτι οι έδρες αυτή τη φορά θα είναι….μειωμένες οπότε ο ανταγωνισμός θα είναι ακόμη μεγαλύτερος.Τώρα ποιοί νέοι θα “βάλουν το κεφάλι τους στον ντορβά” είναι μια άλλη ιστορία, αν και μάλλον θα μπούν απλα για να κλείσει το νούμερο…

Στη ΝΔ ακόμα να κοπάσουν οι αντιδράσεις για την ελεύση του Γ. Αμυρά, η οποία “ταρακούνησε” κάποιους που έιχαν δεδομένη (στο μυαλό τους) την εκλογή, μόνο η Θεσπρωτία με τον Β. Γιόγιακα και τον Α. Μπέζα είναι σίγουροι.Στα Ιωάννινα υπάρχει πιθανότητα να δουμέ και …έκπληξη την Παρασκευή που υποτίθεται οτι θα ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες.Τασούλας ο μόνος σίγουρος, Καραμπίνας με πολλές πιθανότητες,άγνωστος Χ ο Σ. Καλογιάννης και ένας νέος και σε υποψηφιότητα και σε ηλικία, με…υψηλή τοπική στήριξη..

ΚΙΝΑΛ μετα την αποχώρηση Γκόλα, ηγετική θέση στο ψηφοδέλτιο είχε εξ’αρχής ο πρώην Πρύτανης της ΑΣΟΕ κος Γάτσιος. Μανταλόβας και…Βάνα Μπάρμπα είναι μέσα στη διαδικασία, αλλά τα κενά είναι και εδώ εμφανή.

Απογοητευτική η εως τώρα εικόνα και στις γυναικείες υποψηφιότητες. Ίσως να μήν υπάρχει,δεδομένης της…δυναμικής των ονομάτων που ακούγονται, γυναικεία παρουσία απο την ήπειρο στην επόμενη Βουλή. ίδωμεν..