Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για το μπόνους

Από αύριο, ‪Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020, στις 17.00 το απόγευμα, θα μπορούν να γίνονται δεκτές αιτήσεις στην πλατφόρμα ‪kinoumeilektrika.ypen.gr‬, για τη δράση «ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ» με τα ηλεκτρικά οχήματα και ποδήλατα

Συμμετοχή στο ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ, όπως έχει γνωστοποιήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μπορούν να αιτηθούν οι παρακάτω κατηγορίες:

Φυσικά πρόσωπα μη ασκούντα επιχειρηματική δραστηριότητα, τα οποία μπορούν να αγοράσουν ή να μισθώσουν μέσω σύμβασης μακροχρόνιας μίσθωσης αμιγώς ηλεκτρικό όχημα ΙΧ . Επιπλέον έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν εναλλακτικά την αγορά ηλεκτρικού δικύκλου ή τρικύκλου καθώς και ηλεκτρικού ποδηλάτου. Το οικολογικό bonus που προβλέπεται για αυτή την κατηγορία είναι:
Για αγορά ή μίσθωση αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος Λιανικής Τιμής Προ Φόρων έως 30.000 ευρώ, η επιδότηση αναλογεί στο 20% της αξίας και με μέγιστο ποσό τις 6.000 ευρώ.
Για την αγορά ή μίσθωση αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος Λιανικής Τιμής Προ Φόρων από 30.001 ευρώ έως και 50.000 ευρώ η επιδότηση διαμορφώνεται στο 15% της αξίας και με μέγιστο ποσό τις 6.000 ευρώ
Για την αγορά δικύκλου ή τρικύκλου το οικολογικό bonus αναλογεί στο 20% της αξίας με μέγιστο ποσό τα 800 ευρώ
Για την αγορά ηλεκτρικού ποδηλάτου τέλος, δίνεται ποσοστό 40% επί της αξίας και με μέγιστο ποσό τα 800 ευρώ
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/aytokinito/ilektrika-aytokinita-platforma-gia-mponoys