Ιωάννινα: Έγινε «Λάμποβο» ο παραλίμνιος…

Παζάρι στο Λάμποβο θυμίζει όλο και πιο πολύ το πιο όμορφο κομμάτι της Παμβώτιδας. Πήραν κάποιοι χαμπάρι φαίνεται ότι εδώ «όποιος θέλει, ό,τι θέλει» κι άρχισαν να καταλαμβάνουν παγκάκια, να κρεμάνε την πραμάτεια τους στα δέντρα, στα κάγκελα κτλ. Θυμίζει εποχές που ο πεζόδρομος δίπλα στα καραβάκια ήταν ανοιχτό Μοναστηράκι με ομπρέλες, παπούτσια, τσάντες κτλ. να πωλούνται «μαύρα» και ανεξέλεγκτα.

 

Να υποθέσουμε ότι όλοι αυτοί πωλούν με άδεια της Δημοτικής Αρχής; Δύσκολο, εκτός και αν το όραμα του Δήμαρχου είναι να καταστεί ο παραλίμνιος ένα απέραντο open mall. Από τη στιγμή όμως που δεν επεμβαίνει κανείς, τι να υποθέσουμε; (Αλήθεια, η Δημοτική Αστυνομία γιατί υπάρχει;)

 

Εκτός αυτού μιλάμε για καραμπινάτο παρεμπόριο σε μια εποχή μάλιστα που η κυβέρνηση δηλώνει ότι το κυνηγάει παντού. Έτσι, κάνει εντύπωση που η κανονική αστυνομία περνάει και… δεν βλέπει.

 

Αν δεν αντιμετωπιστεί πάντως άμεσα το φαινόμενο, σε λίγο, με τους επισκέπτες να πληθύνονται το «είμαστε δυο, είμαστε τρεις», θα γίνει …χίλιοι δεκατρείς. Και άντε να το μαζέψεις μετά.