Ιωάννινα: Εντυπωσιάζει το Soundtrope Festival

Το 6ο Sountrope Festival  παρουσιάζει ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει αρκετή μουσική, εικαστικά, video art, φωτογραφία, φιλμ, σύγχρονο χορό, σεμινάρια με διεθνείς συμμετοχές και καλλιτέχνες που για πρώτη φορά επισκέπτονται την πόλη των Ιωαννίνων
Πρόκειται για ένα φεστιβάλ μακράς διάρκειας με αρκετές πολιτιστικές δράσεις σε κάθε σημείο της πόλης και η φετινή διοργάνωση αποτελεί την καλύτερη έκδοση του, καθώς θα φιλοξενήσει σημαντικούς καλλιτέχνες από Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.
Το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019.
Η φετινή διοργάνωση του φεστιβάλ είναι βασισμένη και αφιερωμένη στην ευρύτερη έννοια και σημασία της λέξης ΣΕΒΑΣΜΟΣ με κύριο χαρακτηριστικό την πολυμορφία της αλλά και το έντονο στοιχείο της διαφορετικότητας.
Σίγουρα αξίζει να σταθούμε και να αναφερθούμε λεπτομερώς στο μουσικό line up της φετινής διοργάνωσης καθώς παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η ποικιλομορφία αλλά και το ευρύ φάσμα που καλύπτει, καθώς ξεκινά από την πλούσια παραδοσιακή μουσική της χώρας μας και φθάνει μέχρι την σύγχρονη ηλεκτρονική και πειραματική μουσική φιλοξενώντας σπουδαίους και καταξιωμένους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο.

Αξίζει επίσης να σταθούμε στην επίσκεψη, του αγαπημένου στο ελληνικό κοινό, Mick Harvey στο Soundtrope Festival καθώς αποτελεί έναν εκ των κύριων προσκεκλημένων του φεστιβάλ.
Ο Αυστραλός μουσικός, συνθέτης και τραγουδιστής, Mick Harvey, ιδιαίτερα γνωστός για την μακρά πορεία του στους Nick Cave & The Bad Seeds αλλά και για την μόνιμη συνεργασία του με την εξίσου εξαιρετική PJ Harvey, έρχεται στο Soundtrope Festival πλαισιωμένος από ένα σύνολο εξαίρετων μουσικών.
Συγκεκριμένα πρόκειται για μια μοναδική double bill συναυλία καθώς επί σκηνής την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου θα συμπράξουν στο πλευρό του Mick Harvey οι σπουδαίοι J.P. Shilo γνωστός από τη θητεία του στους Hungry Ghosts παρέα με τους Steve Shelley ιδρυτικό μέλος των θρυλικών Sonic Youth καθώς επίσης και ο Αυστραλός Glenn Lewis.
Ένα supergroup και μία μοναδική βραδιά στη φετινή διοργάνωση του Soundtrope Festival Mick Harvey & J.P. Shilo

Βέβαια δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και η φιλοξενία των σπουδαίων Γιάννης Αγγελάκας & Νίκος Βελιώτης LIVE στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης του Soundtrope Festival όπου θα παρουσιάσουν την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019 παλιά και νέα τραγούδια από τις δισκογραφικές κυκλοφορίες τους Ανάσες Των Λύκων και το Πότε Θα Φτάσουμε Εδώ και καινούργιες διασκευές ρεμπέτικων, λαϊκών και ροκ τραγουδιών με όσο θόρυβο χρειάζεται.

Αξίζει να αναφερθεί πως για πρώτη φορά φέτος θα ξεκινήσει μία νέα ενότητα στο φεστιβάλ με τίτλο Hand In Hand φιλοξενώντας εικαστικά εργαστήρια και εκθέσεις από καλλιτέχνες με ειδικές ανάγκες αλλά και εκθέσεις φωτογραφίας από άτομα με οπτική αναπηρία πλαισιωμένοι από παιδαγωγούς ειδικής αγωγής, εικαστικούς αλλά και φωτογράφους τα οποία θα λάβουν μέρος στον πανέμορφο χώρο του Μουσείο Αργυροτεχνίας, Ιωάννινα- Silversmithing Museum, Ioannina Greece
Η συγκεκριμένη ενότητα παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον για τους συμμετέχοντες αλλά και για όσους έρθουν να παρακολουθήσουν τις αντίστοιχες εκθέσεις.
Αξιοσημείωτο της φετινής διοργάνωσης του φεστιβάλ είναι η έναρξη συνεργασίας του Soundtrope Festival με το διεθνές φεστιβάλ φωτογραφίας Photometria FestivalI , όπου θα φιλοξενηθούν εξαιρετικοί καλλιτέχνες από Ελλάδα και το εξωτερικό και τα δύο φεστιβάλ θα επιμεληθούν από κοινού οπτικοακουστικές παραστάσεις σε όμορφα και ιστορικά κτίρια της πόλης.
Τέλος η φετινή διοργάνωση ολοκληρώνεται την Κυριακή 01 Δεκεμβρίου 2019 με την συναυλία του μοναδικού Ψαραντώνης – Psarantonis, ενός σπουδαίου μουσικού και έναν εκ των σημαντικότερων εκπροσώπων της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής.

‘Ενα πραγματικά πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα στην όμορφη πόλη των Ιωαννίνων, δίχως προηγούμενο…

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 09 Νοεμβρίου MMMΔ – mohammad live https://www.facebook.com/events/535714417002146/?active_tab=about
Κυριακή 10 Νοεμβρίου The Blues People live @ Beatnik
Τετάρτη 13 Νοεμβρίου Mick Harvey & J.P. Shilo
Σάββατο 16 Νοεμβρίου Jef Maarawi LAKE SESSION
Πέμπτη 21 Νοεμβρίου Noisy P / Petros Fuzzhead / Kostis Emmanouilidis @ Θέατρο Έκφραση
Παρασκευή 22 Νοεμβρίου Γιάννης Αγγελάκας & Νίκος Βελιώτης LIVE
Σάββατο 23 Νοεμβρίου Κεφάλαιο 24 live
Κυριακή 24 Νοεμβρίου Ωχτομηδέν live @ Beatnik
Τετάρτη 27 Νοεμβρίου Theodore live @ Θυμωμένο Πορτραίτο
Σάββατο 30 Νοεμβρίου Elephant live @ Θυμωμένο Πορτραίτο
Κυριακή 01 Δεκεμβρίου Ψαραντώνης live