Ιωάννινα: Με λαμπρότητα το πρώτο Πρωτοχρονιάτικο Κονσέρτο της Συμφωνικής Ορχήστρας

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Με μια λαμπρή γιορτή καλωσόρισε ο Δήμος Ιωαννιτών και το Πνευματικό Κέντρο το 2019.

Την Πρωτοχρονιά, στις 12 το μεσημέρι, εκατοντάδες πολίτες, φίλοι της μουσικής, αλλά και οι αρχές του τόπου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το πρώτο Πρωτοχρονιάτικο Κονσέρτο της Συμφωνικής Ορχήστρας του Πνευματικού Κέντρου, αλλά και να ανταλλάξουν ευχές για τη Νέα Χρονιά.

 

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ιωαννιτών κ. Θωμάς Μπέγκας αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο ξεκίνημα ενός νέου θεσμού της πόλης, που εντάσσεται αρμονικά στη συνολική προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής, για μια πόλη «κυρίαρχη» πολιτιστικά όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και με Ευρωπαϊκό και διεθνή προσανατολισμό.

 

Ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Κωνσταντίνος Γκόγκος, αναφέρθηκε στο νέο θεσμό, σημειώνοντας ότι στόχος του είναι να «επιτρέψει στη Μουσική να κάνει φωτεινά τα πρώτα μας βήματα στη Νέα Χρονιά»

 

Παράλληλα ευχαρίστησε τους εργαζομένους και τα στελέχη του ΠΚΔΙ για τις προσπάθειες και τη συμβολή τους στην επιτυχή ολοκλήρωση του πλούσιου πολιτιστικού έργου, ενώ αφιέρωσε τη συναυλία σε όλους τους φίλους και τις φίλες του Πνευματικού Κέντρου, που για μια ακόμα χρονιά στήριξαν με ενθουσιασμό τις εκδηλώσεις και δράσεις του.

 

Η Συμφωνική Ορχήστρα του Πνευματικού Κέντρου, υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού Γεωργίου Χλίτσιου, ερμήνευσε κυρίως φημισμένα βαλς και πόλκες της οικογενείας Στράους, ενώ εντυπωσιακό ήταν και το φινάλε με το Radetzky March του Johann Strauss Sr, όπου οι θεατές συνόδευαν ρυθμικά την ορχήστρα, ενώ εκατοντάδες λευκά μπαλόνια έκαναν την εμφάνισή τους από την οροφή και όλα τα σημεία της κατάμεστης αίθουσας «Βασίλειος Πυρσινέλλας».