Ιωάννινα: 10ο σεμιναριο Ελληνικων χορών

Το 10ο Σεμινάριο Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΙΝΟΣ» και φέτος στα Γιάννενα .  Συνεχίζουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε το 2008 με σκοπό να έρθουμε πιο κοντά στην μουσική και χορευτική παράδοση διάφορων περιοχών του Ελληνισμού. Η εκδήλωση του σεμιναρίου είναι μια προσπάθεια προώθησης  και επικοινωνίας της μελέτης του λαϊκού μας πολιτισμού , που αξίζει να συνεχιστεί.

 

Στο φετινό σεμινάριο θα διδαχθούν Χοροί από τις Κυκλάδες και συγκεκριμένα από την Κύθνο και Χοροί της «Χώρας Μετζόβου»(Μέτσοβο , Ανήλιο , Μηλιά , Παναγιά-Κουτσούφλιανη) .

 

Εισηγητές θα είναι ο Βασίλειος Καρφής , Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής – Χοροδιδάσκαλος(Υπ. Δρ ΤΕΦΑΑ Αθηνών) και η Μαριλένα Τζαλονίκου , Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής – Χοροδιδάσκαλος.

 

Το Σεμινάριο θα διεξαχθεί το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019 από τις 09:30 έως τις 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 18ου Δημοτικού σχολείου Ιωαννίνων και θα ολοκληρωθεί με το καθιερωμένο πλέον γλέντι «Συνάντηση Παραδοσιακών Ήχων»  το βράδυ στις 21:00 στο «ΧΗΤΟΣ LUXURY HALL» με την ορχήστρες του Νίκου Οικονομίδη-Κυριακής Σπανού και  του Αποστόλη Μετσοβίτη.