Ιωάννινα: Mάγεψαν Παπακωνσταντίνου-Μάλαμας

φωτο Χ. Καλαμπόκης

Με μια ξεχωριστή βραδιά ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Its Kale Festival Ioannina 2018 στο Πάρκο Πυρσινέλλα.

Η πολυαναμενόμενη συναυλία των Θαν. Παπακωνσταντίνου και Σωκ. Μάλαμα, μετά τις 2 αναβολές λόγω καιρού, πραγματοποιήθηκε τελικά, χαρίζοντας μια μοναδική εμπειρία στους χιλιάδες φίλους τους, που από νωρίς κατέκλυσαν το χώρο.

Η συναυλία, που κράτησε περισσότερες από 4 ώρες, περιελάμβανε όλα σχεδόν τα αγαπημένα τραγούδια από την πλούσια δισκογραφία των δυο καλλιτεχνών και απογειώθηκε σε μια αξέχαστη μουσική εμπειρία.

Σημαντική στιγμή της συναυλίας ήταν η απόδοση του τραγουδιού του Δημήτρη Υφαντή «Καίγομαι και σιγολιώνω», σαν φόρο τιμής στην περιοχής μας, με την «αξεπέραστη μουσική παράδοση», όπως ανέφερε ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου.

Να σημειωθεί ότι για την πραγματοποίηση της συναυλίας, αλλά και των εκδηλώσεων που ακολουθούν, υπήρξε πλήρης κινητοποίηση του προσωπικού του Πνευματικού Κέντρου, αλλά και των τεχνικών υπηρεσιών της Δημοτικής Αρχής.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, για την παρουσία τους και την συμβολή τους.

Τέλος ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους χορηγούς του Φεστιβάλ για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή τους.

Αναφερόμενος σχετικά με την πρώτη εκδήλωση στο Πάρκο Πυρσινέλλα, ο Πρόεδρος του Πνευματικό Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών κ. Κωνσταντίνος Γκόγκος δήλωσε:

«Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχθήκαμε και φιλοξενήσαμε στο Πάρκο Πυρσινέλλα, μια σπουδαία μουσική εμπειρία, πρώτη από τη σειρά εκδηλώσεων που το Πνευματικό Κέντρο προγραμματίζει για φέτος. Τις επόμενες ημέρες ξεκινά ένας νέος θεσμός μας, το Artwave Festival Ioannina 2018, αλλά και οι υπόλοιπές εκδηλώσεις του Its Kale Festival, με πρώτη τη συναυλία του Δημήτρη Υφαντή και της Συμφωνικής μας Ορχήστρας με έργα Ξαρχάκου, Μαρκόπουλου.

 

 

 

 

Μπορεί να αντιμετωπίσαμε το διάστημα που πέρασε δεκάδες φυσικά και τεχνητά εμπόδια, αλλά το Πνευματικό Κέντρο και η Δημοτική Αρχή απέδειξαν ότι έχουν την ετοιμότητα, τη θέληση και την τεχνογνωσία να τα ξεπεράσουν.

Με τις εκδηλώσεις μας το επόμενο διάστημα, η πόλη και οι πολίτες ανακτούν ουσιαστικά και πάλι τον αγαπημένο τους χώρο, πρώτο βήμα για την ουσιαστική αξιοποίησή του

Οι εκδηλώσεις στο Πάρκο Πυρσινέλλα συνεχίζονται την Τετάρτη 4 Ιουλίου με πρώτη τη συναυλία του Δημήτρη Υφαντή και της Συμφωνικής μας Ορχήστρας με έργα Ξαρχάκου, Μαρκόπουλου, ενώ αμέσως μετά ( 5 – 9 Ιουλίου)  ξεκινά το Artwave Festival Ioannina 2018