Κορωνοϊός: Πώς θα γιορτάσουμε το Πάσχα -Τι επιτρέπεται, τι απαγορεύεται

θα ειδοποιούν τις επίγειες αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες θα κάνουν αρχικά συστάσεις με τηλεβόα ή ακόμη και διά ζώσης και στην περίπτωση μη συμμόρφωσης θα βεβαιώνουν πρόστιμα, ενώ σε ακραίες περιπτώσεις θα προβαίνουν και σε συλλήψεις.
Η έκκληση Τσιόδρα

Με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, κ. Σωτήρη Τσιόδρα, να εμφανίζεται την Μεγάλη Τρίτη αισιόδοξος ως προς την πορεία της επιδημίας στην Ελλάδα, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι νομίζει ότι «είμαστε σε μία πολύ καλή φάση όπου μειώνεται η διασπορά του ιού στην κοινότητα», η αισιοδοξία ότι βρισκόμαστε στα τελευταία στάδια των μέτρων περιορισμού που έχουν ληφθεί εντείνεται. Ωστόσο, πιθανή μαζική παραβίαση των μέτρων το τριήμερο της Ανάστασης μπορεί να ανατρέψει τα θετικά αποτελέσματα που είχε η χώρα έως σήμερα.

Κλειστά τα νεκροταφεία
Με τις ημέρες της κορύφωσης των Θείων Παθών να πλησιάζουν, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε την Μεγάλη Τρίτη το κλείσιμο των κοιμητηρίων την Μεγάλη Παρασκευή. Πρόκειται για ένα επιπλέον μέτρο που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να μην δημιουργηθούν νέες εστίες αναζωπύρωσης της επιδημίας.
Μάλιστα η Ελληνική Αστυνομία καλείται να περιφρουρήσει και αυτή τη διαδικασία, κυρίως την Μεγάλη Παρασκευή, όπου πολλοί πολίτες βρίσκονταν σε αυτά για να τιμήσουν τους ανθρώπους που έχασαν. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν πως δεν θα υπάρξουν ακραίες συμπεριφορές, ωστόσο θα έχουν υπό διακριτική επιτήρηση, κυρίως περιφερειακά νεκροταφεία της Αττικής.

Κλειστές οι εκκλησίες για τους πιστούς
O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας επανέλαβε την περασμένη Πέμπτη πως οι εκκλησίες της χώρας θα παραμείνουν κλειστές κατά τη διάρκεια του Πάσχα.

Όπως είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της νόσου, στάθηκε ιδιαίτερα στην απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος για την Μ.Εβδομάδα. Όπως είπε, «η Εκκλησία της Ελλάδος, συμβάλλοντας αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού, έδωσε με υψηλό αίσθημα ευθύνης και γενναιότητα, στο πλαίσιο των αποφάσεων της Πολιτείας, κατευθύνσεις προς τους πιστούς ενόψει της Μ. Εβδομάδας».
Στο πλαίσιο αυτό δε, κάλεσε τους πολίτες να ακολουθήσουν την προτροπή της Ιεράς Συνόδου, σημειώνοντας ότι η ατομική προσευχή δεν περιλαμβάνεται στους κατ’ εξαίρεση λόγους μετακίνησης.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/koronoios-pasha-ti-epitrepetai-ti-apagoreye