Μεταναστευτικό και…χρησμοί

Μεταναστευτικό. Ένα θέμα το οποίο μας επηρρέαζε ως περιοχή το προηγούμενο διάστημα, έρχεται σιγά-σιγά σε πρώτο πλάνο, με τις ευλογίες της Κυβέρνησης. Συσκέψεις λοιπόν στην Ήπειρο για το θέμα αυτό, ενω οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 3.500 πρόσφυγες-μετανάστες, ή όπως αλλιώς θέλετε, στην Ήπειρο, που θα προστεθούν στους ήδη υπάρχοντες. Και αντε να έρθουν. Σε ποιές δομές θα φιλοξενηθούν; Υπο την εποπτεία ποιού; Μέχρι πότε; Με τί κόστος και το οποίο κόστος ποιός θα πληρώσει;

Ερωτήματα τα οποία απασχολούν όλους, αλλά ουδείς έχει  απάντηση.Και μπορεί η αποσυμφόρηση των νησιών να είναι επιβεβλημένη, αλλά είμαι σίγουρος οτι σε λίγο καιρό τα νησιά θα γεμίσουν και παλι. και τότε τι; Η Ευρώπη φυσικά τραβάει τον ποπό της απέξω ( βάλε μπίπ στην “κωλάρα”της) και ο Ερντογάν παίζει τα παιχνίδια του ανενόχλητος ζητιανεύοντας χρήμα. Η ένταξη στην Ε.Ε. δεν τον ενδιαφέρει γιατι δεν μπορεί να την πετύχει ουτε σε 25 ακόμη θητείες.( που μπορεί να τις φτάσει).

Ο Μητσοτάκης, ο οποίος ανταγωνίζεται στα ίσια τον Τσίπρα σε κωλοτούμπες, παίζει σε τεντωμένο σχοινί.Απο τη μια η Ευρώπη, απο την άλλη ο κόσμος που τον ψήφισε. Η βόμβα πάει να σκάσει στα χέρια του με απρόβλεπτα αποτελέσματα.

Οι Έλληνες ξέρουμε απο ξεριζωμούς και φιλοξενία.Αυτό όμως δε σημαίνει οτι δεν φτάνει ο κόμπος στο χτένι.Και φυσικά δεν μας φταίνε οι πρόσφυγες πολέμου.Οι πραγματικοί έχοντες το πρόβλημα δηλαδή. Μας φταίει το ποσοστό τους επι των μεταναστών, που είναι πολύ μικρό.

Αρα 2 είναι οι άξονες: Ή επιβάλλεις αυστηρότατους ελέγχους για το ενα κάποιος πληροί τις προυποθέσεις, ή κλείνεις θαλάσσια και χερσαία σύνορα. Τώρα ισχύει το μπάτε σκύλοι αλέστε, κάνοντας τα στραβά μάτια.Το ανησυχητικό είναι οτι ξεκινούν αντιδράσεις σε τοπικές κοινωνίες και όχι απο μέλη του πάλαι ποτέ μορφώματος της ΧΑ,αλλά απλοί πολίτες, οι οποίες ελλείψει ενημέρωσης θα αυξηθούν. Τότε τι θα γίνει;Το θέμα είναι σοβαρότατο και είναι καιρός να αντιμετωπιστεί πρίν εξελιχτεί σε ταφόπλακα για…πολλούς.

Ας μη ξεχνάμε και τις τρελλές μπίζνες που παίζουν γύρω απο το μεταναστευτικό. Μπίζνες εκατομμυρίων. Δεν περιμένουμε φυσικά να τιμωρηθεί κανείς. Εδώ ολόκληρο Noor 1 και δεν έτρεξε μια, αφου μέχρι το τέλος δεν βλέπω να μένει ζωντανός μάρτυρας. Έχω αρχίσει και φοβάμαι τώρα που το έγραψα αυτό, αλλά ας είναι….

Θέμα δευτερον:

Δεν ξέρω αν ο Ριζόπουλος έχει μαντικές ικανότητες αλλα τις τελευταίες μέρες μία με το μεταναστευτικό, μια με την επένδυση της P&I και μια με το πολύ σοβαρό θέμα του ΑΣΑ,και με το προκάτ μεταχειρισμένο γήπεδο του Ελληνικού, οδηγεί τις εξελίξεις και αφήνει τους άλλους μια μέρα τουλάχιστον πίσω σε…διαπιστώσεις, έχοντας καταστεί συνομιλητής των Αθηνών για λογαριασμό της Ηπείρου και οχι γιατι μόνο η στάση του το έχει επιβάλλει, αλλά γιατί και απο την Αθήνα το βλέπουν αυτό.Και σίγουρα δεν προσβλέπουν στις…μαντικές του ικανότητες… Καμιά φορά οι εξελίξεις σε ξεπερνούν αν δεν μπορείς να τις ακολουθήσεις.Και δυστυχώς για την Ήπειρο φαίνεται οτι αυτό έχει συμβεί και δεν…ξεπλένεται όση άσφαλτος και να πέσει.

Εις το επανιδείν!!