Με επιτυχία η ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τις πλημμύρες του Αράχθου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης των πολιτών του Νομού Άρτας, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και ειδικότερα στην πρόληψη σε περίπτωση εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων του ποταμού Αράχθου.

Τη διοργάνωση ανέλαβε το Εργαστήριο Γνώσης & Ευφυούς Πληροφορικής του Τμήματος Πληροφορικής Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου.

Στην ημερίδα απηύθυναν χαιρετισμό η Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά κα Ροζίνα Βαβέτση, ο Δήμαρχος Αρταίων κος Χρήστος Τσιρογιάννης, και ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Άρτας κος Κ. Τζουμάκας

Παρευρέθηκαν επίσης, ο Διοικητής του ΚΕΝ Άρτας Αν/χης κ. Π. Κουλέτσης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας κ. Α. Δερβένης, ο Περιφερειακός Δ/ντης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου κ. Θ. Ρίζος, ο Αναπληρωτής Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Άρτας κ. Α. Θεοχάρης , ο Προϊστάμενος Πυροσβεστικού Κλιμακίου κ. Σ. Νάκας, ο Δ/ντης Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Άρτας κ. Α. Μπακόλας.

Την ημερίδα τίμησε με την παρουσία του ο Επίτιμος υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Δημοσθένης Αναγνωστάκης, ο οποίος με τις γνώσεις του και την εμπειρία του συμμετείχε ενεργά στην συζήτηση και συνεισέφερε στον γόνιμο και παραγωγικό διάλογο που διεξήχθη.

Η ημερίδα έλαβε χώρα στα πλαίσια του έργου «Ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα παρακολούθησης, πρόληψης, διαχείρισης και έγκαιρης ενημέρωσης για τον κίνδυνο πλημμυρικών επεισοδίων στην ευρύτερη περιοχή του Αράχθου», που χρηματοδοτείται από Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΗΠΕΙΡΟΣ 2014-2020.