Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων: “Εμπρός πίσω”

Οι αμβλώσεις στην Ελλάδα παραμένουν ένα ιδιόμορφο ταμπού. Είναι ένα θέμα που δεν απασχολεί τη δημόσια ατζέντα, δεν ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις, δεν φέρνει μπροστά στις πόρτες γυναικολογικών κλινικών «pro-life» οργανώσεις που μοιράζουν πλαστικά έμβρυα στο μέγεθος της παλάμης.

Στη σημερινή ελληνική πραγματικότητα, της αυξημένης εγκληματικότητας κάθε τύπου, με τις καθημερινές ειδήσεις ή καταγγελίες για κακοποιήσεις γυναικών, βιασμούς -ακόμα και ενδοοικογενειακά- και υποβιβασμό της θέσης της γυναίκας, σε πρότυπα άλλων εποχών και καταρράκωση της προσωπικότητάς της, η άρνηση- απαγόρευση στο δικαίωμα να ορίζει η ίδια το σώμα της και να παίρνει η ίδια την απόφαση για τεκνοποίηση, αποτελεί κατάφορη παραβίαση των ατομικών δικαιωμάτων, αλλά και αναδεικνύει τον πυρήνα της ακροδεξιάς ιδεολογίας, που συστηματικά εκφράζεται από πολιτικά κόμματα πανευρωπαϊκά, αλλά και από μερίδα πολιτικών της σημερινής κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Μια ευνοούμενη και δημοκρατική πολιτεία οφείλει να φροντίσει ώστε η ασφαλής άμβλωση να είναι δικαίωμα κάθε γυναίκας, αλλά παράλληλα να εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις για την αποφυγή της μέσα από προγράμματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης από μικρή ηλικία, πρόσβαση στη γνώση και στη χρήση μεθόδων αντισύλληψης, αλλά και τη διασφάλιση ενός κοινωνικού κράτους φροντίδας για τη μητέρα και το παιδί, πράγμα που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αναιρεί με τη νομοθέτηση της κατάργησης των φορολογικών ελαφρύνσεων για τις νέες μητέρες.

Η πόλη των Ιωαννίνων ήταν ανέκαθεν πυλώνας και πηγή προοδευτικών αντιλήψεων.
Καλούμε την τοπική κοινωνία να μη συμμετέχει στην εκδήλωση κατά των αμβλώσεων  της κίνησης «Αφήστε με να ζήσω», εκφράζοντας με την απουσία της την αντίθεσή της στο σκοταδισμό. Τους απαντάμε πως αυτές οι απόψεις δεν έχουν θέση στην χώρα μας. Σε αυτό το ζήτημα δεν υπάρχει περιθώριο συζήτησης. Τα σώματά μας ανήκουν σε εμάς και σε κανέναν άλλον που αποσκοπεί να εγκαθιδρύσει μια σκοταδιστική «κανονικότητα».