Ο Ν.Ο.Ι. παρέλαβε τα κύπελλα του Πρωταθλητή και Πολυνίκη Ελλάδος

Τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες του 2023 βράβευσε η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία στο πλαίσιο της καθιερωμένης ετήσιας εκδήλωσής της, η οποία έλαβε χώρα στο κτίριο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στην Αθήνα.

Ο Ναυτικός Όμιλος είχε για μία ακόμη φορά τη τιμητική του στην λαμπρή τελετή, καθώς ο νέος Πρόεδρός του Νίκος Εξάρχου παρέλαβε από τον Πρόεδρο της ΕΚΟΦΝΣ Γιάννη Βράμπα τα κύπελλα του Πρωταθλητή και Πολυνίκη Ελλάδος για την περσινή χρονιά. Στον χαιρετισμό του ο κ. Εξάρχου ευχαρίστησε την Ομοσπονδία για τη βράβευση τονίζοντας πως τα συγκεκριμένα βραβεία ανήκουν σε όλους καθώς, όπως είπε, δεν μπορεί να υπάρξει πρώτος αν δεν υπάρχουν και όλα τα υπόλοιπα σωματεία και οι αθλητές τους που δίνουν έναν ωραίο αγώνα για την κατάκτηση της νίκης.

«Για εμάς στον Ν.Ο.Ι. η βράβευση αυτή είναι τιμή αλλά και υποχρέωση για τη συνέχεια. Όποιος επαναπαύεται σ’ αυτό που κατέκτησε, εύκολα μπορεί να το χάσει», σημείωσε και πρόσθεσε πως «πίσω από κάθε μετάλλιο υπάρχει ένα δάκρυ, το οποίο χύνει ο αθλητής αλλά και οι γονείς του. Οφείλουμε έναν μεγάλο σεβασμό και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς οι οποίοι συμπαραστέκονται με τον καλύτερο τρόπο στα παιδιά τους». Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι. έδωσε την υπόσχεση πως «θα είμαστε δίπλα στον αθλητή που πονά και χαίρεται, δίπλα στον γονιό που συμπάσχει, δίπλα στην Ομοσπονδία και την Πολιτεία που βοηθούν σ’ αυτή την προσπάθεια».

Εξάλλου, ανάμεσα στους κορυφαίους αθλητές του 2023 που βραβεύτηκαν για τις επιτυχίες τους στους παγκόσμιους και ευρωπαϊκούς υγρούς στίβους περιλαμβάνονταν και επτά επίλεκτοι κωπηλάτες και κωπηλάτριες του Ν.Ο.Ι.. Συγκεκριμένα, βραβεία παρέλαβαν οι Παύλος Φαϊτάς, Λεωνίδας Παλαιοπάνος, Δημήτρης Κούτρας, Βασίλης Κωστούλας, Αριστοτέλης Λάππας, Στέφανος Δημητρίου και η Νεφέλη Ντάρα.