ΠΑΣ Γιάννινα: Με τέτοια επίθεση μπορεί και Ευρώπη

Με βαρύ Ισπανικό πυροβολικό, Πέδρο Κόντε και ξέσπασμα στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε ένα εμφατικό διπλό στα Περιβόλια Χανίων επικρατώντας με 3-0 του Πλατανιά Χανίων, και δείχνει πλέον ότι και η 5η θέση είναι μέσα στην ακτίνα δράσης του.

Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη έδειξε επιθετικές διαθέσεις, είχε πέρα από τα τρία γκολ, και δύο δοκάρια ενώ κυκλοφόρησε καλά την μπάλα ανά διαστήματα.
Από την πλευρά του ο Πλατανιάς δεν εκμεταλλεύτηκε την πολύ κακή εμφάνιση του Ενσικουλού.

Η εικόνα του ματς

Ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να πάρει την τρίτη εκτός έδρας νίκη του στο πρωτάθλημα απέναντι στο Πλατανιά με 3-0. Ο Άγιαξ της Ηπείρου εμφανώς καλύτερος από τον Πλατανιά ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο που πέτυχε και τα τρία γκόλ πήρε άνετη νικη με πρωταγωνιστή για άλλη μια φορά τον Πέδρο Κόντε που πέτυχε δύο γκόλ και είναι πλέον πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα με 13 γκόλ.
Ο ΠΑΣ με αυτή την νίκη φτάνει τους 27 βαθμούς στην 7η θέση και είναι πλέον στο -4 από την πεντάδα του πρωταθλήματος αντίθετα ο Πλατανιάς βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση καθώς βρίσκεται στην τελευταία θέση του πρωταθλήματος με 10 βαθμούς και στο -6 από τον Απόλλων Σμύρνης.
Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Γιάννη Πετράκη είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού κέρδιζε τις δεύτερες μπαλιές στο κέντρο και με συνδυασμό τις μεγάλες αποστάσεις των γραμμών του Πλατανιά ο ΠΑΣ έβρισκε τον τρόπο να είναι στην περιοχή του, οι Ηπειρώτες ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνοι από τα δεξιά με τους Καρανίκα, Μανθάτη και Μπετρά να είναι αρκετά κινητικοί . Αντίθετα ο Πλατανιάς ήταν απειλητικός στις αντεπιθέσεις με τις βαθιές μπαλιές που είχαν στόχο τους Ενσικουλού και Ουντόντζι.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε φάσεις για να ανοίξει το σκόρ, αρχικά ο Χαλκιαδάκης με ένα σούτ εντός περιοχής έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 5ο λεπτο να κάνει το 1-0, στο 33ο λεπτό η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον ΠΑΣ από τα δεξιά ο Καρανίκας έκανε την σέντρα ανενόχλητος με τον Μπετρά να πιάνει την κεφαλιά κ αι να βρίσκει τον δοκάρι του Κλιάιτς ενώ στο 44ο λεπτό η ο Πέδρο Κόντε έκανε ένα σούτ όμως αυτό πέρασε ελάχιστα άουτ.
Ο Πλατανιάς κατάφερε να απειλήσει στο 18ο λεπτό έπειτα από ωραία ντρίμπλα που έκανε ο Ενσικουλού στον Καρανίκα, ο παίκτης του Πλατανιά έκανε το σούτ όμως ο Βελλίδης μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα, στο 36ο λεπτό και πάλι ο ίδιος παίκτης που ήταν ιδιαίτερα κινητικός με πλασέ αυτή τη φορά έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκόρ .
Στο δεύτερο μέρος τα δύο γρήγορα γκόλ έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο για την εξέλιξη του αγώνα καθώς στο 47ο και 51ο λεπτό ο Πέδρο Κόντε σκόραρε δίς και έκανε το έργο της ομάδας του ακόμη πιο εύκολο για την συνέχεια, αντίθετα ο Πλατανιάς δεν απείλησε ιδιαίτερα την εστία του Βελλίδη
Στο δεύτερο ημίχρονο δύο λεπτά χρειάστηκε για να σκοράρει ο ΠΑΣ και να κάνει το 1-0 καθώς στο 47ο λεπτό Χαλκιαδάκης έπιασε σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής και στρώθηκε στον Κόντε η μπάλα, που μετά το σουτ του Ισπανού κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα.
Τέσσερα λεπτά αργότερα και πάλι ο ΠΑΣ σκόραρε κάνοντας το 2-0 αυτή τη φορά ο Κόντε ,που έφτασε τα 13 γκόλ στο πρωτάθλημα, βρέθηκε μέσα στην περιοχή μετά την πάσα του Χαλκιδάκη και με εξαιρετικό πλασέ νίκησε και πάλι τον Κλάγιτς. Δύο στα δύο μέσα σε λιγότερο από πεντάλεπτο για τον Ισπανό φορ.
Στο 53ο λεπτό η ομάδα του Γιάννη Πετράκη είχε δεύτερο δοκάρι έπειτα από σέντρα του Τζημόπουλου από τα αριστερά, ο αμυντικός των γηπεδούχων δεν ήταν σε αντικανονική θέση επειδή είχε μείνει στο έδαφος παίκτης των γηπεδούχων και με γυριστό σουτ λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Στο 87ο λεπτό ο ΠΑΣ Γιάννινα έβαλε το κερασάκι στην τούρτα κάνοντας το 3-0 με κεφαλιά του Μπέριου μετά από κόρνερ του Βιντάλ.
Από το 53ο λεπτό και έπειτα δεν υπήρξε κάποια αξιοσημείωτη φάση ( αν εξαιρέσουμε το 3ο γκόλ του ΠΑΣ) και για τις δύο ομάδες καθώς ο ΠΑΣ έριξε τον ρυθμό του παιχνιδιού, έγιναν πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή και από τις δύο πλευρές αλλά ο Πλατανιάς λίγο η απογοήτευση αλλά και η κούραση που έβγαλαν οι παίκτες του μετά το 70ο λεπτό δεν κατάφερε να αντιδράσει στα τρία γκόλ του Πέδρο Κόντε και Μπέριου καθώς η ομάδα του ΠΑΣ αμύνθηκε πολύ σωστά.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο Σταύρος Μάνταλος από την Καβάλα. Βοηθοί ο Αντώνιος Καρατζίκας (Αθηνών) και ο Ιωάννης Κουράκης (Ηρακλείου).
Τέταρτος διαιτητής ο Γεώργιος Τζουβάρας (Φθιώτιδας) και παρατηρητής ο Αλέξανδρος Τικόζογλου (Μακεδονίας).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιάννης Χατζηνικολάου): Κλιάιτς, Πλιάτσικας, Πατράλης, Πετρόπουλος, Καρυπίδης, Στάμου (58′ λ.τρ. Ντουαλά), Βάντερσον, Ουντότζι (49′ Κασάλιτσα), Μάλσα, Νίλι (77′ Στανισάβλιεβιτς), Ενσικουλού.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Τζημόπουλος (76′ λ.τρ. Μπέριος), Χαλκιαδάκης (58′ Γιάκος), Μανθάτης (71′ Νικολιάς), Αποστολόπουλος, Καρανίκας, Μιχαήλ, Μπετρά, Βιδάλ, Κόντε, Γαρουφαλιάς

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Στάμου Μαλσά, Χαλκιαδάκης, Αποστολόπουλος, Μιχαήλ, Πετρόπουλος
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:
3′ Μετά από ωραία εναλλαγή της μπάλας, ο Μιχαήλ έστρωσε με κεφαλιά στον Χαλκιαδάκη στην περιοχή ο οποίος σε θέση βολής σούταρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
5′ Ο Ενσικολού στην περιοχή σούταρε στην αγκαλιά του Βελλίδη.
10′ Κούρσα του Μανθάτη ανακόπηκε λίγο πριν την γραμμή της περιοχής.
17′ Σέντρα του Μπετρά, κεφαλιά του Κόντε υπό πίεση, απομακρύνθηκε η μπάλα.
18′ Ο Νίλι στην περιοχή ανακόπηκε η σέντρα από τον Τζημόπουλο.
19′ Ο Ουντότζι στην περιοχή πλάσαρε αλλά ο Βελλίδης απομάκρυνε.
24′ Ο Αποστολόπουλος το σουτ, η μπάλα κόντραρε και ο Κλιάιτς με υπερένταση την κράτησε εντός περιοχής να μην βγει κόρνερ.
26′ Βαθιά σέντρα του Γαρουφαλιά, δεν πρόλαβε ο Μανθάτης την προβολή, μπλόκαρε ο Κλιάιτς.
32′ Ο Μπετρά σούταρε αρκετά μέτρα άουτ.
33′ Κεφαλιά του Μπετρά στο κάθετο δοκάρι από σέντρα του Μανθάτη.
36′ Αλλεπάλληλα σουτ του Πλατανιά, αρχικά σούταρε ο Πατράλης, κόντραρε η μπάλα και στην συνέχεια ο Νίλι σούταρε άουτ.
38′ Γυριστό του Ενσικολού μπλόκαρε ο Βελλίδης.
42′ Ο Αποστολόπουλος μπήκε στην περιοχή πάσαρε στον Κόντε ο οποίος δεν κατάφερε να πιάσει το σουτ.
44′ Σουτ του Κόντε δίπλα από το κάθετο δοκάρι.
47′ ΓΚΟΛ! 0-1! Μετά από σουτ του Χαλκιαδάκη η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στον Κόντε. Σουτ στην περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Στάμου και κατέληξε στα δίχτυα!
51′ ΓΚΟΛ! 0-2! Πάσα του Χαλκιαδάκη στην περιοχή, πλασέ του Κόντε και ο Ισπανός σκόραρε και πάλι!
53′ Γυριστό σουτ του Μιχαήλ στο κάθετο δοκάρι μετά από σέντρα του Τζημόπουλου.
66′ Ο Βελλίδης επιχείρησε έξοδο μετά από φάουλ γέμισμα στην περιοχή αλλά έχασε την μπάλα. Τελικά απέκρουσε σουτ του Ντουαλά που βρέθηκε στην περιοχή.
72′ Σέντρα του Νικολιά για τον Κόντε, έδιωξε με κεφαλιά σε κόρνερ ο Καρυπίδης.
75′ Παράλληλη σέντρα του Καρανίκα, ο Κλιάιτς πρόλαβε τον Κόντε.
84′ Σουτ του Μπετρά στην περιοχή, άουτ.
86′ ΓΚΟΛ! 0-3! Κόρνερ του Βιδάλ, κεφαλιά του Μπέριου στο πρώτο δοκάρι η μπάλα στα δίχτυα!
89′ Ο Ενσικουλού, από μπαλιά του Πετρόπουλου, πλάσαρε ελάχιστα άουτ.

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ:
– Με επιθετικό σχήμα κατέβηκε ο ΠΑΣ στα Περιβόλια καθώς ο Πετράκης επέλεξε το 4-4-2 με ρόμβο.
– Ο Στάμου αποχώρησε με ασθενοφόρο από το παιχνίδι με διάσειση. Στην φάση που τραυματίστηκε υπήρξε το δοκάρι του Μιχαήλ και επικράτησαν νεύρα γιατί δεν επέλεξαν οι παίκτες του ΠΑΣ να βγάλουν την μπάλα έξω.
– Ενοχλήσεις ένιωσε ο Τζημόπουλος μετά από διώξιμο σε κόρνερ και αποχώρησε.

Αλέξανδρος Νικολούδης