Συνάντηση εταίρων για το έργο BEST στην Κέρκυρα

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων , στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου InterregCreeceItaly BEST  “Addressing joint Agro and Aqua Biodiversity pressures Enhancing Sustainable Rural Development(Αντιμετώπιση των κοινών πιέσεων στην Αγρο – και Υδρο – Βιοποικιλότητα, Ενίσχυση της Αειφόρου Αγροτικής Ανάπτυξης” ), διοργανώνει την Τρίτη 19 Ιουλίου 2022, στις 11:00π.μ. τεχνική συνάντηση των εταίρων του έργου. Η συνάντηση θα λάβει χώρα στην αίθουσα του ΣΥ.ΠΑ.Π. Κέρκυρας στο Φαληράκι.

 

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, έχει τη χαρά να φιλοξενήσει για πρώτη φορά από την έναρξη του BEST εκπροσώπους από την Περιφέρεια Ηπείρου, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Περιφέρεια της Απουλίας, που αποτελούν το εταιρικό σχήμα του έργου. Στόχος της συνάντησης είναι η παρουσίαση της πορείας υλοποίησης των δράσεων του διασυνοριακού έργου στρατηγικής σημασίας και ο συντονισμός των επόμενων ενεργειών.

 

Στόχος του έργου BEST είναι η προστασία της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, η αποκατάσταση της βιοποικιλότητας, των φυσικών, αγροτικών και παράκτιων οικοτόπων στις συμμετέχουσες Περιφέρειες, η συμμετοχή των τοπικών ενδιαφερομένων φορέων σε διασυνοριακές δραστηριότητες και κοινοτικές πιλοτικές δράσεις μέσω της χρήσης νέων τεχνολογιών με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και τη δημιουργία νέων πολιτικών, προϊόντων και υπηρεσιών, που θα συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Φορείς δημόσιας διοίκησης, επιχειρήσεις, ερευνητικά ιδρύματα και πανεπιστήμια, επαγγελματικοί φορείς, αγρότες και αλιείς, περιβαλλοντολόγοι, πάρκα, μικρομεσαίες τουριστικές υπηρεσίες (ΜΜΕ), αλλά και πολίτες των περιοχών παρέμβασης μέσω των καθημερινών επιλογών τους καλούνται να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη που βασίζεται στον σεβασμό και τη φροντίδα για τη βιοποικιλότητα.

 

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) και την Εθνική Συμμετοχή των χωρών Ελλάδας και Ιταλίας.