Στα σκαριά η μελέτη σύνδεσης του Κεντρικού Ζαγορίου με Εγνατία

Θετική εξέλιξη, όπως αναμενόταν άλλωστε, σημειώθηκε στην ιδιαίτερα σημαντική διεκδίκηση του Δήμου Ζαγορίου για την βελτίωση της οδικής σύνδεσης του Κεντρικού με το Ανατολικό Ζαγόρι και την Εγνατία οδό.

Το Υπουργείο Υποδομών, όπως ενημερώθηκε ο Δήμος, θα διαθέσει πίστωση 350.000 ευρώ (από τη σχετική ΣΑΜ) για την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών του έργου  βελτίωσης των επαρχιακών δρόμων από Μηλιωτάδες μέχρι τους Κήπους, όπως ήταν το αίτημα με το οποίο συμφωνεί και η Περιφέρεια Ηπείρου.

Η χρηματοδότηση της μελέτης ανοίγει το δρόμο για να ενταχθεί η κατασκευή του έργου στην νέα προγραμματική περίοδο, στο επόμενο ΕΣΠΑ ή σε άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί είναι πλέον τυπική.

Δεδομένου ότι το επαρχιακό οδικό δίκτυο ανήκει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας θα χρειαστεί να συναινέσει ο Δήμος Ζαγορίου (κάτι που, φυσικά, θα  πράξει αμέσως μετά τις εκλογές) στην υποβολή από την Περιφέρεια Ηπείρου, αυτή τη φορά, του αιτήματος χρηματοδότησης της μελέτης για το έργο, μαζί με τεχνικό δελτίο και  στοιχεία για τις μελέτες που θα πρέπει να εκπονηθούν.