Κων. Γάτσιος: Θετικά μηνύματα απο τους πολίτες ενόψει των εκλογών

Θετικά είναι τα μηνύματα που λαμβάνει ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του Κινήματος Αλλαγής Κωνσταντίνος Γάτσιος, στη διάρκεια των περιοδειών του, μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Ο Κ. Γάτσιος επεσήμανε τη σημασία να βγει ισχυρό το Κίνημα Αλλαγής από την αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής, σημειώνοντας πως η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή προοδευτική δύναμη, μια δύναμη σταθερότητας, με πίστη στην εθνική συνεννόηση στην πράξη, για όλα τα μεγάλα ζητήματα που να αποτελεί δύναμη εξόδου από την κρίση.

Και αυτό το Σαββατοκύριακο, συνέχισε τις εξορμήσεις του σε χωριά του νομού και τις συναντήσεις με κατοίκους και ανθρώπους που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στον τόπο διαμονής τους.

Το Σάββατο επισκέφθηκε τις τοπικές κοινότητες Βερενίκης, Δοβλάς, Ζαλόγγου, Κάτω Ζαλόγγου, Βροσίνας και Βουτσαρά της Δημοτικής Ενότητας Μολοσσών του Δήμου Ζίτσας, όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει με κατοίκους για το διακύβευμα της εκλογικής αναμέτρησης, αλλά και για τοπικά ζητήματα, με κυρίαρχο αυτό της αναζωογόνησης μιας περιοχής, που παρουσιάζει έντονα σημάδια ερήμωσης. «Τα χωριά του πρώην δήμου Μολοσσών πρέπει να ξεφύγουν από την υπανάπτυξη, αλλά για να συμβεί αυτό δεν μπορούμε να μείνουμε σε ευχολόγια και αόριστες υποσχέσεις. Απαιτούνται συγκεκριμένες πολιτικές και μέτρα ενίσχυσης για την επιστροφή των νέων σε μια περιοχή με σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες και παρθένα ομορφιά», τόνισε, μεταξύ άλλων.

Την Κυριακή, πρώτο σταθμό των επισκέψεών του αποτέλεσαν οι Λογγάδες και εν συνεχεία είχε συναντήσεις με κατοίκους στη Μεταμόρφωση, την Ασφάκα και το Πετσάλι, τρία χωριά κοντά στο λεκανοπέδιο με σημαντικές παραγωγικές δυνατότητες. Ο Κ. Γάτσιος κατέγραψε τα προβλήματα, που δημιουργεί η αδικαιολόγητη ένταξη παραγωγικών περιοχών σε ζώνες αυστηρής περιβαλλοντικής προστασίας, γεγονός που εμποδίζει την αποδοτική αξιοποίηση εκτάσεων και μειώνει τη δυνατότητα συμμετοχής των αγροτών, πτηνοτρόφων και κτηνοτρόφων σε προγράμματα. Ο υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής τόνισε πως πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, ώστε να αρθεί το αυστηρό περιοριστικό καθεστώς ανάπτυξης δραστηριοτήτων σε περιοχές που είναι κατ’ εξοχήν παραγωγικές, ώστε να δοθεί η δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα.