Δολοφονία Καραϊβάζ: Τον σκότωσαν με 10 σφαίρες -Τι έδειξε η νεκροτομή

Πολλαπλά ήταν τα τραύματα που προκάλεσαν οι σφαίρες που δέχθηκε ο αστυνομικός ρεπόρτερ Γιώργος Καραϊβάζ στη δολοφονική επίθεση έξω από το σπίτι του, στο Άλιμο, το μεσημέρι της Παρασκευής, 9 Απριλίου 2021.

Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα νεκροτομής, ο δημοσιογράφος φέρει δύο τραύματα κεφάλι, ένα στον λαιμό, έξι στον θώρακα και ένα αμυντικό τραύμα στη παλάμη που προέρχεται από την αυθόρμητη προσπάθειά του να προστατευτεί.

Δολοφονία Καραϊβάζ: «Καθαρό» το όπλο με το οποίο τον σκότωσαν -Τι έδειξε η βαλλιστική εξέταση
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα προέκυψε από το τμήμα βαλλιστικής της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών, ότι το όπλο των 9ΜΜ που χρησιμοποιήθηκε στην δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη έκνομη ενέργεια. Ωστόσο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ θα γίνει και δεύτερη έρευνα για να υπάρξει απόλυτη βεβαιότητα και θα σταλεί η έκθεση από τα εγκληματολογικά εργαστήρια στην Ασφάλεια.

Πάντως όπως λένε οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι οι δράστες ήθελαν να σκοτώσουν τον Γιώργο Καραϊβάζ, από τα σημεία που έχει δεχτεί τις σφαίρες, ενώ θεωρούν πιθανό ότι πρόκειται για συμβόλαιο θανάτου.

Από μαρτυρίες προκύπτει ότι οι δράστες ήταν δύο που επέβαιναν σε δίκυκλο μικρού κυβισμού.

Ο οδηγός φορούσε κράνος και σκούρα ρούχα, ενώ ο συνεπιβάτης, ο οποίος ήταν και αυτός που πυροβόλησε, φορούσε μαύρα ρούχα, χακί στρατιωτικό μπουφάν με κουκούλα, μαύρη χειρουργική μάσκα και μαύρα γυαλιά.

Ο εκτελεστής πυροβόλησε τον Γιώργο Καραϊβάζ την ώρα που είχε κατέβει από το αυτοκίνητο του και κατευθυνόταν προς το σπίτι του, ενώ κατέβηκε από το μηχανάκι και του έδωσε την χαριστική βολή.

Αυτόπτες μάρτυρες λένε πως δεν άκουσαν πυροβολισμούς, γι’ αυτό εξετάζεται η εκδοχή το όπλο να είχε σιγαστήρα.

Δολοφονία Καραϊβάζ: Τι ερευνούν οι αρχές
Τα κίνητρα της δολοφονίας παραμένουν αδιευκρίνιστα, ενώ τις επόμενες μέρες οι αστυνομικοί θα πάρουν καταθέσεις από τους οικείους του θύματος, για να διευκρινίσουν αν δεχόταν απειλές ή αν είχε εκμυστηρευτεί ότι ανησυχούσε για κάτι.

Ταυτόχρονα μελετούν τα κείμενα που είχε γράψει τον τελευταίο καιρό στην ιστοσελίδα bloko.gr που διατηρούσε, σχετικά κυρίως με θέματα οργανωμένου εγκλήματος και διαφθοράς, προκειμένου να εξετάσουν αν κάποια από αυτά μπορεί να σχετίζονται με την δολοφονική επίθεση.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/dolofonia-karaibaz-ton-skotosan-me-10-sfaires-nekrotomi