Δημοπρατήσεις έργων στην Παμβώτιδα- Καθαρισμός του Πάρκου Πυρσινέλλα

Στην έγκριση της μελέτης κατασκευής και των όρων δημοπράτησης του έργου αναβάθμισης των υποδομών στην Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδας προχώρησε η Οικονομική Επιτροπή κατά την σημερινή της συνεδρίαση.
Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 450.000 ευρώ και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις που θα ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα ώστε αφενός να επιλυθούν προβλήματα της περιοχής και αφετέρου να αναβαθμιστεί η καθημερινότητα των κατοίκων.
Ο βασικός κορμός των εργασιών, όπως προβλέπεται στη μελέτη, θα εκτελεστεί στις Κοινότητες Κατσικά, Βασιλικής και Καστρίτσας.
Περιλαμβάνουν ασφαλτοστρώσεις, βελτιώσεις, υδραυλικές παρεμβάσεις απορροής ομβρίων και αποκαταστάσεις.
Το έργο χρηματοδοτείται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους. Σημειώνεται ότι πρόκειται για το δεύτερο στον τομέα των υποδομών που δημοπρατείται για την συγκεκριμένη δημοτική ενότητα κι έτσι ολοκληρώνεται το τεχνικό πρόγραμμα για όλες τις κοινότητας της Παμβώτιδας.
Εργασίες στο Πάρκο Πυρσινέλλα
Η Οικονομική Επιτροπή κατά την σημερινή της συνεδρίαση ενέκρινε το έργο καθαρισμού στο Πάρκο Πυρσινέλλα. Έτσι άμεσα θα ξεκινήσουν εργασίες για τον ευπρεπισμό του χώρου με την απομάκρυνση ξερών δέντρων, θάμνων αλλά και χόρτων.
Οι εργασίες αυτές είναι απαραίτητες ώστε ανοίγοντας για το κοινό να είναι καθαρό και ασφαλές.
Για τα LED
Η Οικονομική Επιτροπή διέκοψε τη συνεδρίασή της για την ερχόμενη Τρίτη οπότε και θα συζητηθεί το θέμα ενεργειακής αναβάθμισης του οδικού και αστικού φωτισμού του Δήμου.
Από την Δημοτική Αρχή και μετά από συνεννόηση με την Περιφέρεια Ηπείρου δόθηκαν επιπλέον στοιχεία που ζητήθηκαν από τις παρατάξεις ώστε να μελετηθούν και να υπάρχει πλήρη εικόνα για την μεγάλη παρέμβαση που δρομολογείται.